Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Maak het niet mooier dan het is.

Het uiterlijk onbelangrijk? Maak dat mijn neus maar wijs. Duizenden spiegels later barst ik maar weer eens in lachen uit, er groeiende van bewust dat het tussen de oren zit. Punt is dat het zelfbeeld er nooit heelhuids vanaf gekomen is en het blijft een gok...nog kleiner, dan houd ik geen mond meer over. Niet dat je leven nou van uiterlijkheden afhangt, zie maar eens hoe je onder de mening van een ander uitkomt.

Zo kies, keur en kijk ze gehoorzaam zijn aan woorden die het helemaal mooi maken. Het is dan ook opmerkelijk dat het altijd aan de buitenkant ligt, in het geloofde land. Ach man, die al door het dolle heen kan raken bij de geringste beweging, een glimp van de grote boze verleiding ...dan kan je wel verstoppertje blijven spelen, maar voor de vrouw is het game over. Zo zijn wij niet getrouwd hoor, zak van een vent. Je wilt geen vrouw meer zien, dat is geen gezicht? Wat een belediging, als je zoiets over je heen krijgt en zo zie ik dat.

Hoe pietluttig steken gemengde gevoelens over kinderfeestjes daar dan bij af...nou is het niet aan iedereen gegeven om van commentaar te moeten leven en waar blijft de tijd...nou, die word gedood met overuren. In juli, hartje zomer. Béétje slaafse gewoonte, niet waar? Dan kan ik ook wel een probleem van Pinokkio gaan maken, want voor zover ik weet is die slavernij alweer een tijdje voorbij en al dat geneuzel, dat zijn wij maar.

Eer het zover komt en wraak niet te verwarren valt, des te harder op; met zoeken naar een reden en geloof me, het is frappant hoe vergezocht ergens iets van gevonden moet worden... diezelfde toewijding vind je terug in de beste families. Kan het beter niet voorkomen om verkeerd verbonden te zijn of er wordt een meisje doodgeschoten, zeven keer de kogel krijgen van je naaste familie. Uit eerwraak om een onbekend telefoonnummer.

Je kunt als vrouw niet weglopen voor de hel die door de regel genomen, het licht uit je ogen slaat en zelfs dát kan hij niet eens alleen af. Zijn familie, het is volgens de wet, dan moet de Taliban er nog bij. Snijden neus en oren af, dan blijft het toch in de familie.

De foto van het jongetje, wat net zo mooi niet waar hoeft te zijn, krijgt een make-over. In plaats daarvan zien we nog beter dat de sharia geen hoax is, maar: onthoofding, zweepslagen, amputatie, tong uitsnijden, steniging, genitale verminking, aanval met zoutzuur, uithuwelijken meisjes en verbrand maar.
Maak het niet mooier dan het is.

Schrijver: Monique Methorst, 9 juli 2014


Geplaatst in de categorie: emoties

3.3 met 11 stemmen 289Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)