Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Haren

Vakantie is heerlijk. Om diverse redenen natuurlijk. Voornaamste reden is de tijd voor elkaar. Een gevoel van 'zo zou het leven altijd moeten zijn'. Gelukkig is dat gevoel na drie weken omgeslagen en begint er weer zin in werken te ontstaan.

Wat me verder opvalt tijdens vakantie is het zwemplezier. Mensen die je normaal met geen drie paarden een zwembad in krijgt, lopen geamuseerd door een zwembad heen. Bij een groot gedeelte van de badgasten (zoals dat zo keurig heet), valt er enige onzekerheid waar te nemen in de outfit. Meestal gaat dit samen met een onzekerheid over het uiterlijk.

Volstrekt onbelangrijk natuurlijk. Maar dit is onze dierlijke kant die ons er toe dwingt onszelf te keuren.

Als man is het makkelijk praten over de vrouwen in een zwembad. Maar dit jaar kon ik mijn ogen soms toch niet afhouden van de mannen. En wel om de volgende reden: het schijnt volstrekt geaccepteerd te zijn in onze samenleving op als man je beharing te scheren. Maar dan ook werkelijk alles! Geen borsthaar, buikhaar, rughaar, armhaar en beenhaar. En dan bedoel ik niet de getrainde twintiger met een torso als een God. Maar de huisvader die op het belastingkantoor werkt, een te strakke zwembroek draagt, twee dochters van twaalf en veertien heeft en jolig mee de glijbaan afgaat met zijn bierbuik.

Het tafereel van afscheren lijkt me treurig. Een man onder de douche, worstelend met een scheermes en scheerschuim. Been op de rand van het bad, zoals vrouwen dat doen. En dan in een omhelsbeweging, worstelend de rugharen.

Of komt vrouwlief dan assisteren? In een a-romantische bui. Zoals alleen vrouwen dat kunnen rats, rats, rats, je halve rug open en weg is ze weer.

Ik vind het maar iets vreemds.

Mannen zijn uitgerust met borsthaar. En ik heb altijd gedacht dat dit mannelijk was. Maar de mannen van tegenwoordig vinden het dus mannelijk om als een naaktslak de vakantie door te gaan.

Uit protest heb ik deze vakantie een baard laten staan.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 17 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: mannen

3.0 met 3 stemmen 2.622Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 augustus 2014
Dat de ontharingsdwang nu ook al naar de mannen is overgeslagen, is werkelijk verontrustend en bizar. Ik hou juist van zoveel mogelijk beharing bij vrouwen en gladgeschoren oksels en zo doen me kokhalzen.
Volgens mij is het een collectieve ontkenning van onze natuurlijke en dierlijke afkomst. Het is tevens de steriele onderdrukkingsmanier van wilde seksbeleving, maar in het geniep doen ze er vele scheppen bovenop! Misleidende cultuurmanifestatie.
Net zo onesthetisch als kaalgeschoren schapen. Help! Wij zijn de laatste der Mohikanen onder de mannen, die snakken naar zoveel mogelijk harigheid!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)