Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Postduiven

'Hilversum 3 bestond nog niet'. Het lijkt uit een grijs verleden te komen, maar ik hoorde het toch echt. Herman van Veen. Een geweldige zanger, acteur, cabaretier en nog veel meer. Ik kan me de plaat waar dit op stond ook nog herinneren 'In vogelvlucht'.

En wat is er sinds die tijd veranderd? Hilversum 3 werd natuurlijk het hippe broertje van 1 en 2. Later Radio 3 en nu 3FM.

Naamsveranderingen.

Volledig nutteloos wil ik het niet noemen. Het is u vast opgevallen dat voor alle Publieke Zenders sinds deze week de letters NPO staan. Het is even wennen, zoals dat met alle nieuwe dingen is. Een paar nieuwe schoenen willen ook een paar dagen gedragen worden, voordat ze beoordeeld worden. Maar nieuwe schoenen geven nieuw comfort. En ik krijg toch het idee dat de toevoeging NPO op onze zenders weinig extra comfort biedt.

Omdat de site mee moest veranderen doneerde de publieke omroep een ton aan de Nederlandse Postduiven Vereniging. Zij had namelijk de domeinnaam npo.nl in bezit.

De postduiven eten nu kaviaar.

Het deed me direct denken aan het hek van Alexander en Maxima. Tuurlijk mogen zij een vakantiehuis. Natuurlijk gun ik hen een goed beveiligde tuin, niets liever dan dat. Maar vier ton voor alleen de grond. Het hek moet er nog op komen. Of gaat Willem nu zelf de palen in de Griekse bodem slaan?

Zo is er de afgelopen week in een zucht en een scheet een half miljoen besteed. En ik denk dat er eigenlijk elke week dit soort bedragen worden uitgegeven door de overheid.

En oh ja, er is ook nog een ontslagronde bij de publieke omroepen. Er gaan 625 banen verdwijnen. Voor die ton hadden drie banen een jaar gered kunnen zijn. Maar de vindbaarheid van de site is belangrijker dan huishoudens.

Mijn zoon zat toevallig Sesamstraat te kijken. Op npo één zoals dat nu dan heet. Ik zag Bert voor me.

'Zo Ernie, nu gaan we wat leuks doen.'
'Oh ja? iets leuks? Woehee!'
'Ja, ik ga je namelijk voorlezen uit mijn duivenmoppenboek'.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 24 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 4 stemmen 538Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)