Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Acht

Ik heb een hond, dat mag u best weten. En gisteren was het natuurlijk dierendag.
Zoals de meeste huisdierbezitters dacht ik een keertje extra aan de hond. Het is een trouw en rustig dier, dat goed luistert. Alleen wanneer zijn neus hem vertelt dat er een konijn in de buurt is, luistert hij niet meer.

Dat is de natuur.

Ik heb ook twee broers, dat mag u best weten. Maar ik heb geen extra aandacht aan hen geschonken, op broer/zusdag! Sterker nog, ik dacht dat mensen in mijn omgeving me voor de gek hielden.

Het bleek echter de waarheid!

Na stamelend met open mond een poging te hebben gedaan dit te accepteren, ben ik direct tegenstander geworden. Ik ben het niet eens geworden, ik ben het gewoon. Ik was dus al tegenstander voordat ik wist dat ik het kon worden. Je zou kunnen zeggen, het is mijn tweede natuur.

Dat we in Nederland met zijn allen in het Oranje de kroeg in duiken, als er elf Nederlanders op het veld staan in Brazilië, vooruit, maar broer/zusdag?

Waar gaat dit eindigen?

Nichtje/Neefjedag. Magnetrondag. Goedendagdag. Visitedag. Nudistendag. Brommerdag. Kaneeldag. Borstvoedingdag. Koffiedag. Onderbroeklozendag. Tweeverschillendesokkendag.

Misschien kunnen we de week wel verlengen?! En elke achtste dag een mottodag houden!? Dan hebben we meer dan vijftig extra dagen en gaan we allemaal jonger dood! Dan maken we daar ook een dag voor! Dan kunnen we één keer in de week met zijn allen idioot doen! Dat is pas maatschappij, samenleving en tegelijkertijd de crisis aanpakken.

Dus ik stel voor: De week met acht dagen.

Fijne zondag.


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=Vs5qsk0pc6Y

Schrijver: Gustaf Kreuz, 5 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.2 met 4 stemmen 1.238Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
5 oktober 2014
Ik ben voor! En ik stem in ieder geval op de tweeverschillendesokkendag. Leuk!
De onderbroeklozendag lijkt me ook wel wat, maar dat wordt wel een geklieder zonder al die luiers, maandverbanden en incontinentie-inleg. Maar dat zijn details! We werken het wel uit in het achtdagenmottocomité!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)