Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

In den volle leedvermaeck

Het is eerder wachten op mensen die sowieso al niet te genieten zijn, al een eeuw of wat verwend. Zulk mooi weer spelen zij het, zonde van de tijd. Om een dier zo te zien, daarom levenslang krijgt. Terug naar het circus. Raakt de mensch dan nooit uitgepraat, ben ik bang. Dat de olifant al geen poot meer over heeft om op te staan, de ogen van tijgers er niet om liegen en aangezien voor de aap, vooral niet zichzelf mag zijn, steekt dat énige jurkje ook zo lekker af bij lompe mensen die helemaal te vinden zijn in den volle leedvermaeck. Nou, ik lach me rot.

Maar dit is nieuw voor mij...dus als een welp flinke pech heeft om onder toeziend oog ervoor gekweekt te zijn, gebroken, beroofd van al zijn wilde plannen en met wat geluk tegen kostelijke kunstjes en inwoning om te lachen, gieren en brullen tot de dood ons scheidt? Los van het feit dat mensen bij bosjes gevallen zijn voor dezelfde beestachtigheid waar zo schamper over geschreven wordt...grr, maak me wild. Het is geen kroegtijger hoor, maar een löllige kater die je voelt opkomen als het leeuwendeel aan circusdieren uiteindelijk toch wel de tent afbreken.

Hoepel nou even heel gauw op, dit gaat niet om Uw stokpaardje. Opgezadeld met een beer of leeuw (!) dán hebben we het pas over het paard getilde "kunstjes", zo werkt dat met het circuspaard en voor wat het waard is om tegen alle wetten van de natuur in te gaan, maar daar heeft zij het niet over.

Wel, als ik dan net zo selectief schrijven mag...begin ik liever niet aan kinderen, maar over deze kwestie van prioriteiten. Wat is nou een circus zonder dieren? Net zo goed entertainment en woest aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt, van een bedrijf dat wél die ruggengraat toont. Tot zover het heugelijke nieuws: dus zolang het mensen niet verveelt, mag het dier op onze kosten voor de rest van zijn circusleven zich helemaal kapot vervelen. U wilt een argument? Getuige deze foto is het fundamentele verschil in dierentraining er wel degelijk en de foto alleen al maakt pijnlijk duidelijk waarom alle twijfels omtrent een verbod op wilde dieren in het circus, overbodig maken.


Zie ook: http://www.trouw.nl/tr/nl...l/3757753/2014/09/28/Degelijke

Schrijver: Monique Methorst, 22 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: dieren

3.3 met 15 stemmen 249Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
marius
Datum:
23 oktober 2014
Ik ben na het kijken van de foto, even naar de tuin gelopen om bij te komen. Waar is de dierenpartij om tegen deze uitwassen stelling te nemen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)