Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

In het niets ervan verdwijnen

Al met al was het vooral een jaar waarin je massa's zag verdwijnen...en dat is maar goed ook. Het ideale gewicht mag dan niet veel om het lijf hebben, mij interesseert het wél ene reet...die schommelde al bijna tegen de negentig aan. Maar dit jaar liep het anders af; naar de vijfenvijftig en ik heb zo mijn trots...

Maar wat ik ook zag verdwijnen...net niet achter slot en grendel. Daarom krijgt U de kerstgroetjes van Saban die zijn ego niet de baas kan. Om over de rug van meisjes en vrouwen af te glijden tot een overrijpe pooier en krijg nou tieten...man man man, wat is daar dan zo aantrekkelijk aan? Niemand die het weet...maar dat hij geen Repelsteeltje heet, die van stro al goud kon pinnen en dat is maar een sprookje. Nee, echt. Wel negentien miljoen haalde hij hier binnen. Uiteindelijk omdat het (maar) om hoeren gaat...zulk lachen hij, in zijn vuisten. Karma is dus ook geen bitch meer.

Overigens haalde het vuurwerkverbod in Hillywood niet eens de deadline; teveel rompslomp doet zijn one man show in rook opgaan, van twee over het stokpaard getilde lippen. Burgerlijk ja, maar meesterlijk? We gaan het zien...in een volgend leven misschien.

Wat je ook veel ziet en zeker dit jaar, is weggegooid geld. Maar heb het hart niet om zo'n antiek verdrag over onze kant te laten gaan. Voor hetzelfde geldt is iedereen hier aan het werk, zijn er daar nog zat met doorbetaald verlof en het is er fán-tás-tísch! Moet U luisteren, wij moeten helemaal niks, maar dan ook niks te maken met de gotspe van het meest stuitende idee aller tijden: het onderhouden van een luizenleven in het buitenland, opgeëist door andermans koning, dat gaat wel héél ver.

Maar het kan geen kwaad in de zin van; bedenk goed wat je met die laatste yolo doet, horken die het nu voorzien hebben op hulpverleners hoeven in de toekomst nergens meer op te rekenen, daar teken ik voor. Want van mij mag deze laag bij de grondse trend in het niets ervan verdwijnen.

Schrijver: Monique Methorst, 31 december 2014


Geplaatst in de categorie: overig

3.6 met 10 stemmen 210Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
aqua
Datum:
24 januari 2015
Hard en recht voor de raap, zoals jij bent en altijd moet blijven. Mijn complimenten Monique. Ik reageer wel niet zoveel. Maar je weet dat ik je een van de betere schrijvers blijf vinden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)