Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem heeft het in zich om Minister-president te worden. De Minister van Financiën weet zich in duidelijke taal uit te drukken en blijft altijd integer. Andere politici denken dat ze integer zijn, wanneer zij zich in rook hullen.

Dijsselbloem niet.

Gisteren vertelde hij in de media dat hij zich zorgen maakt over de Provinciale Verkiezingen. De PvdA staat daarin op verlies. En dat kan betekenen dat in de Eerste Kamer de steun voor het kabinet nog minder wordt.

Dat zou regeren nog moeilijker maken.

En hij reageerde in de NRC ook nog even op de banken. Die proberen via een lobby onder de maatregelen uit te komen, opgelegd door het kabinet na de crisis.

Ik had Dijsselbloem vanuit neutraal oogpunt niet als PvdA'er beschouwd. Hij heeft iets over zich, waardoor hij volgens mij elke laag van de bevolking kan aanspreken. Zijn integriteit en zijn uitstraling.

Tot slot heeft hij een naam die het helemaal afmaakt. Het moet geweldig zijn als Dijsselbloem wordt aangekondigd bij Obama, Merkel of Hollande. Ook voor de Nederlandse taal is zijn naam vol, maar is de klank van zijn naam vriendelijk.

Alsof het zeewater tegen de dijken klotst.

Wat mij betreft hebben we het hier over Levend Cultureel Erfgoed. Of de nieuwe Minister-president.

Nu maar hopen dat het kabinet valt.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 18 januari 2015


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 1 stemmen 161Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)