Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Streling der natuur

Van woede uit mijn vel springen is het moeilijkste nog niet...maar laat ik niet zien, zo bont vrouwen het nog altijd maken. Eén van hare hatelijkste manieren, want een leeghoofd loop je niet zomaar op, maar in de wolken... ligt dierenleed er dik bovenop.

En zoals dat gaat, over lijken. Op een streling der natuur. En wij dwepen wat af met de kleintjes. Op een gegeven moment is het gewoon niet leuk meer...doen we toch gewoon nog een keer: schat, zet jij het vuilnisbakkenras even buiten? Neem daarom ook nooit een kat tegen de eenzaamheid, want er komt geen muis meer bij je over de vloer.

Dan maakt geld gelukkig, hoeft geen rijkeluis in de pels van een dooie boel, zich stierlijk te vervelen. Of ziet U ze toch liever vliegen? Twee in één klap aan gort slaan, wij niet zomaar af...zelf doen we natuurlijk nooit geen vlieg kwaad, laat dat maar aan de vakman over. Want je komt er heus niet zonder kleerscheuren vanaf met je braaf bij het africhten van wilde dieren...juist dát het een hele kunst is, druist tegen alle wetten der natuur in en weten we dat ook weer, dankzij internet.

Hoezo lijkt alles wat je van ver haalt, lekker...rot voor het dier, ja. Om voor de verandering van eetgewoonte maar te zwijgen en we hebben een bluffer. Die wil niet zomaar dood...hij komt dat zien, te eten en gegeten worden. Sommige nemen zelfs wat lekkers mee en wat denken ze eigenlijk wel? Alsof leeuwen daar nog trek in hebben, na U meneer.

Terwijl wij minimaal dromen van een winterslaapje tussen de beren, komt een paardenbeul al tig nachten ermee weg. Als de werkloosheid op z'n hoogst, eigenaardig toch...is er geen dierenpolitie meer te bekennen. Maar alles op z'n tijd, denken we liefst als volgt en dat is geen grapje: en ze leefden nog langer en gelukkig morgen gezond weer op. In den volle leedvermaeck hebben dieren daar zo weinig aan; alleen maar extra tijd erbij om ons leven te veraangenamen.

Schrijver: Monique Methorst, 18 feb. 2015


Geplaatst in de categorie: dieren

3,7 met 7 stemmen 189Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
nita
Datum:
20 feb. 2015
Nooit van woede uit je velletje gaan springen, zonde van je huidje en totaal geen nut.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)