Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Protest

De studentenprotesten worden nu ook gesteund door de docenten van de Universiteit van Amsterdam. Ze demonstreren omdat ze meer democratie willen. De besluitvorming is ondoorzichtig en dat moet veranderen, vinden ook de leraren.

Mooi dat de studenten bijval krijgen van hun meesters.

De partijleider van de Christenunie (CU) Arie Slob vindt dat de invoering van het nieuwe leenstelsel voor studenten moet worden uitgesteld. In een interview gisteren met nu.nl vertelde hij de studenten ook te steunen in hun standpunten.

Slob moet gedacht hebben: van deze situatie kan ik nog eens gebruik maken om de CU in het nieuws te brengen. Erg bijzonder is het niet, omdat de partij al tegen het leenstelsel was voor de invoering.

De protestacties duren al drie weken. De studenten zijn volhardend en schuiven zelfs hun aanwezigheid in de collegebanken er voor opzij. Je zou kunnen redeneren dat ze ervoor mogen bidden dat ze profijt van de protesten hebben. Anders zullen de studenten een aardige achterstand gaan opbouwen in hun studie. Met het nieuwe leenstelsel is dat extra kritiek, want terugbetaling van de hele studieschuld is de boete!

Of mogen de studenten bezwaar aantekenen:

'Studievertraging door protesten tegen de Universiteitsdemocratie in 2015. Gesteund door de docenten. En Arie Slob.'

Schrijver: Gustaf Kreuz, 8 maart 2015


Geplaatst in de categorie: politiek

2.5 met 2 stemmen 143Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)