Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bonnetje

Bewaart u de bonnetjes na het winkelen altijd? Persoonlijk neem ik ze wel bijna altijd mee. Maar in de meeste gevallen vind ik ze later weer terug in een jaszak, een tas of zelfs in de auto. Natuurlijk, bij grote aankopen zoals een televisie, is de bon garantiebewijs. Die gaan in de administratie.

Viel het u ook op, dat het bij Minister Ivo Opstelten en zijn collega Fred Teeven, met name over een bonnetje ging en niet over 'de bon'? Dat klinkt toch redelijk onschuldig. Zelf was ik wel benieuwd wat voor papiertje de heren VVD'ers dan vergeten waren in de map te stoppen. Toch geen pinbonnetje of bonnetje van het formaat dat je in de supermarkt krijgt? Misschien was het wel een post-it met wat gekriebel erop.

Ook een soort bonnetje.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers vond het allemaal geen toeval. Niemand weet waar het bonnetje is en ineens, een week voor de verkiezingen van de Provinciale Staten, duikt het op. Iemand moet de VVD hebben willen laten struikelen. Aldus Edith Schippers gisteren op nu.nl .

Het begint me steeds meer op een echtelijke ruzie te lijken. Het bonnetje is kwijt, de vrouw is boos want de caissière had het niet aangeboden. Haar man is op zijn tenen getrapt want de douchegel was van de Euroshopper, daar zij toch weet, dat hij zich altijd doucht met Adidas showergel.

Toch blijft het een vreemd verhaal.

Elkaar het vuur aan de schenen leggen, omdat de administratie van vijftien jaar geleden niet op orde was. Het is een beetje mosterd na de maaltijd. Maar wat me vooral verbaast van Ivo Opstelten is dat hij de crimineel Cees H. überhaupt om een bonnetje vroeg!

De witte was doe je nooit wanneer er een bonnetje in een zak zit.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 15 maart 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 271Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 maart 2015
Knappe registratie van deze laten we zeggen verjaarde drama-soap, waar de bijgelovige Lady Edith nog een VVD-promotiestuntachtig staartje aan weet te breien. Mooi hoe je 'witwassen' combineert met dat zogenaamd verdwenen bewijsmateriaal.
Die Laurel & Hardy zullen de media-aandacht wel missen nu ze ineens van geen betekenis meer zijn. Hun blazoen voorgoed besmeurd. Een waanzieke, overspannen Edith er nog overheen. Waar moet dat heen met de VVD? Waar kunnen we straks Mark Rutte op betrappen?... De neon EXIT-letters beginnen steeds meer te flikkeren!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)