Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Pasen

Deze Eerste Paasdag begin ik net als de meeste Nederlanders rustig. Een Paasontbijt gaat er prima in en de supermarkten vochten om ons geld.

Naast alle chocolade versnaperingen, konden we in de winkels genoeg ander Paasvoedsel in ons karretje leggen. Kijkend naar de Paasstol, vroeg ik me af of dit de niet-verkochte Kerststol van 2014 was?

Met een andere doos eromheen.

Daarnaast zijn er volgens nu.nl veel gourmetschotels verkocht. We hangen met zijn alle massaal boven de hete plaat dit weekend. Gourmetten lijkt weer hip. 

Of nooit weggeweest.

Toch had de teleurstelling de overhand, toen ook ik zakken met eten in de kofferbak van mijn auto tilde. Want waar de EO met The Passion nog zijn uiterste best doet om het geloof in een ander jasje te steken, daar lijkt het erop, dat er weer een feestdag de verliezer is. Eerder werd kerst al omgevormd tot eetfeest. Het kopen van eten en met elkaar uitbuiken, lijkt nu ook met Pasen de hoofdgedachte. 

En of de kruiziging, dood en verrijzing met Pasen plaats vonde,  lijkt weinig klanten in de supermarkten te deren. Zes slavinkjes, zes kippenstukjes, zes hamburgertjes en zes biefstukjes in één doos, winnen het van het geloof.

Vrolijk Pasen.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 5 april 2015


Geplaatst in de categorie: feest

3.5 met 2 stemmen 19.094Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)