Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Terrorisme

En daar zat ik dan ineens in de Thalys van Amsterdam naar Parijs. Niet in werkelijkheid, maar wel na het bizarre nieuws. Een man gaat naar het toilet om zijn Kalasjnikov door te laden. Twee passerende militairen horen dat en grijpen in.

De wereld lijkt op een film uit de jaren negentig. Dit soort dingen zag je toen met spanning in de bioscoop. Het zal niet makkelijk meer zijn om met een actiefilm mensen te verrassen. Helaas zijn de meeste gewelddadige acties die twintig jaar geleden nog filmmateriaal waren, nu werkelijkheid.

Terrorisme.

Persoonlijk dacht ik een paar dagen na het instorten van de Twin Towers in New York, dat het wel zou overwaaien. Ik weet het nog goed. Ik keek de Vuelta op de Belgische televisie. De Spaanse Tour de France zou je kunnen zeggen. Op mijn bank in mijn studentenkamer. Ineens kwam onderin beeld dat de uitzending onderbroken zou worden voor een extra journaal. Ietwat geïrriteerd zapte ik naar de Nederlandse zenders. Maar daar liep dezelfde balk onder in beeld. Mijn irritatie sloeg om in nervositeit. En terecht bleek later.

De wereld is nooit meer dezelfde geworden. Maar de Ronde van Spanje bestaat nog steeds. Gisteren was de start en de komende drie weken razen de renners door Spanje. Laten we hopen op drie weken zonder terrorisme.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 23 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 1 stemmen 132Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 augustus 2015
Zelfs Kaïn was niet de eerste terrorist, maar ver daarvoor sloegen de opgerichte tweevoeters hun soortgenoten al met dikke knuppels naar het Walhalla. 9-11 was overigens veel minder schokkend dan de massamoorden van de nazi's of de slachtvelden van de eerste wereldoorlog. Ons lange termijn-geheugen wordt te vaak door actuele shockeffecten ondermijnd. Die mesjokke Marokkaan met zijn gestolen knalpijp is terecht overmeesterd, omdat hij iets wilde doen, wat te krankzinnig voor woorden is. G e v a a r l ij k e schizofrenen dienen te worden behandeld achter veilige, gesloten deuren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)