Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Engelen

Ook al verklaart iedereen het voor onmogelijk, en al heb ik nog niet veel houvast aan m'n onderwerp, en al zal ik dat misschien voorlopig ook niet krijgen, ik vind het van het allergrootst belang om er een boek over te schrijven.
Al kost het me zeven jaar, wat een belangrijk getal schijnt te zijn in die sferen, tronen, hiërarchieën of regionen.
Waarom?

Omdat ik merk dat er een overstijgend kader nodig is om de eigenaardige handel en wandel van mensen individueel en in kleinere of grotere collectieven in deze wereld te kunnen begrijpen.

Net zoals de wetenschappers op zoek zijn naar een universele veldtheorie, die alle natuurkundige verschijnselen zal verklaren, zo ga ik op zoek naar een model van de energiestromen van deze wereld dat de hele interactieve handel en wandel van de mensheid in verleden heden en toekomst kan verklaren.

Het is tenslotte volledig acceptabel in de wetenschappelijke cirkels om een hypothese voor een vraagstuk op te werpen en vervolgens door middel van vragen als “wat if” te zien of die veronderstelling in staat zal blijken de onverklaarbare zaken te verhelderen. Als het niet lukt is er nog geen man overboord.

Niet dat ik mijn project aan iemand moet verantwoorden, of dat ik medestanders zoek, maar puur voor mijn eigen meanderende menselijke zoektocht, en onafhankelijk van bestaande tradities of geloofssystemen, wil ik uit de eerste hand ervaren, tegenkomen, hoe ik grip kan krijgen op dit ephemerische onderwerp.

Het ligt of hangt of zweeft of danst al decades op mijn onverdeelde aandacht te wachten en ik voel: het is de hoogste tijd.
Als niemand anders het doet, of zelfs als iedereen het zou doen, ik kan er niet langer omheen.

Natuurlijk komt dit onderzoek naar een overkoepelende Meta-werkelijkheid zich ook nu pas, op twee derde van mijn levenstijd, zo urgent opdringen vanwege de myriaden aan doodlopende straten die in de boekenwereld en op het elektronische netwerk over elkaar heen struikelen als bazige huisvrouwen en brutale huismannen bij de leegverkoop van V&D.
En daar heb ik echt in alle uitpuilende bakken gezocht en slechts her en der wat vodden, lorren en todden gevonden.

Zelfs de mondaine realiteit komt bij dit onderzoek over onze veronderstelde shapeshiftende angelieke aanwezigheden telkens weer om de hoek kijken (angle is immers hoek).
Ik wil immers zelfs de verbindende zenuwbanen kunnen blootleggen die leiden naar de allermaterialistische wereld van alledag.
Zoals een zwakstroomkabeltje naar een referendum over al of niet een handelsverdrag met een ander land.

Maar laat me alvast iets vertellen over de hypotheses die ik heb opgeworpen.

Ik ga aannemen dat elk volk een engel of meerdere engelen 'heeft'.
Dat die volkseigen engelen ervoor gezorgd hebben dat die samenhangende groep mensen de taal, de moraal, de gewoontes en de eigenschappen heeft die ze onderscheidt van andere stammen (die zelf weer engelen 'hebben' met ervan verschillende eigenschappen).
De invloed van en de interactie met die specifieke engelen vormt de Taal, de Inclinaties, de Dansen, de Muziek, de Folklore, de Klederdracht, de Aard, de Instrumenten, de Denkwijze, e.v.a. Subtiele Eigenschappen van dat volk.

Alleen vanuit een volstrekt nieuw, eeuwenoud en onorthodox waarnemingskader denk ik ooit in staat te zullen worden gesteld om de vraagstukken in het krioelende mierennest van deze aards-oppervlakkige wereld met het licht van tijdloos en oordeelvrij inzicht te beschijnen.

En ik ga net zolang zoeken, vorsen, schrijven, gesprekken voeren, lezen, mijn voelsprieten uitzetten en evalueren tot ik ze heb gevonden, de engelen.

Ik breng u op de hoogte..

Schrijver: Ton Hettema, 8 april 2016


Geplaatst in de categorie: overig

3.2 met 4 stemmen 215Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
9 april 2016
@ Ja Ton: Hallelujah!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 april 2016
@J.de Groot, het verbijsterde mij dat volgens de teller tussen 12 uur 'snachts en 8 uur 'smorgens er al 64 keer naar deze column was gekeken. En dat dus óf ruim in de nacht, óf heel vroeg in de ochtend zo'n groot aantal mensen al gekeken zou hebben. Dus ja, je zou er gelovig van worden.. toch?
Naam:
J.de Groot
Datum:
8 april 2016
@ Ton Hettema,
Ooit van: stem/klik/vals spelende en
technisch naar eigen inzicht inzetbare soort van "robots" gehoord Ton?
Het kan soms spoken hoor, dat men op 'n inzending
divers kan reageren dat kan, smaken verschillen
maar in nog geen 24 uur al een paar
honderd kliks,(op deze site dan hé ergens anders wel dat weet ik ook) dat blijft voor mij heel:

"wonderlijk".

dat mag toch?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)