Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Amputatie

Er zijn te veel zaken, te veel onderwerpen, te veel vraagstukken in de wereld die me bezighouden. Dat weet u intussen wel van me.
Ik weet niet hoe het u vergaat, maar het kan toch niet zijn dat ik de enige ben die zich druk maakt over wat er niet in de haak is?

Soms val ik van de ene verbijstering in de andere. Vooral als ik in het voorbijgaan bij de Plus de koppen in de landelijke kranten lees -ik heb ze thuis afgeschaft en ga zelfs niet meer in op de aanbiedingen van 'vier weken thuisbezorgd voor 4 euro'- of naar de publieke omroep kijk (is dat afgeleid van 'publieke vrouw'?) kan ik er met mijn verstand niet bij dat zo weinig landgenoten mijn verbijstering lijken te delen. Waar te beginnen?

Eerst moet ik 'even' een frustratie kwijt in verband met een item dat ik zag op onze hoererende omroep. Wees niet geschokt. Het is van een sciencefiction-achtige groteskheid, en ik heb getracht de walgelijkheid ervan aan te kaarten op de site van de betreffende kuddemensen, tevergeefs, ze wilden mijn commentaar niet hebben.
Op het journaal werd een filmpje getoond van enkele mensen die bezig waren een Neushoorn (het dier) te reanimeren. De presentatrice (ja zo blijf ik die noemen) keek met een vertederde blik toe hoe die mensen 'vochten voor het leven van deze jonge rhinoceros' (ja die h vind ik essentieel voor het woord). Wat bewoog die samaritanen tot deze reddingsactie? U zult het niet geloven. Ík kon de kortsluiting in mijn verbijsterde brein niet aan (en ik zat natuurlijk weer eens te vloeken voor/achter/bij het scherm).
DEZE IDIOTEN, nee laat ik niet weer schreeuwen, deze totaal verdwaalde en mentaal in de Gordiaanse Knoop gewaaide, er van buiten als mensen uitziende wezens, hadden het volgende bedacht. Niet alleen bedacht, maar het ook georganiseerd en uitgevoerd.
Luister naar hun (door mij samengevatte) versie van aristoteliaanse of aristotelische logica, en huiver:
aangezien beestachtige lieden, vanwege een gewetenloze geestelijke houding (winstbejag), in georganiseerde bendes naar Afrika trekken om daar meedogenloos de hoorns van neushoorns af te hakken en deze edele dieren hierdoor zodanig te verminken dat ze een afgrijselijke dood sterven, hebben wij, in al onze compassie en naar binnen reikend in de diepmenselijke warme inborst van onze harten, de edelmoedigheid en goedertierenheid gevonden om
ZELF DEZE HOOGST BEGERENSWAARDIGE KARAKTERISTIEKE ORGANISCHE APPENDICES (HOORNS) 'CHIRURGISCH' TE VERWIJDEREN (TE AMPUTEREN) (ja ik begon weer te schreeuwen, sorry), zodat de door ons zorgvuldig gemutileerde exemplaren geen slachtoffers meer zullen worden van deze inhumane en monsterlijke stropers.

En dat waren ze dus aan het doen, op dit journaalfilmpje, waar de presentatrice (maar dat had net zo goed een van die andere hersenloze leesrobots kunnen zijn) geroerd door zoveel naastenliefde, ons deelgenoot van maakte: DE TROTS EN DE KRACHT EN DE GLORIE VAN DIT PRACHTIGE WEZEN TE STELEN (sorry).

Ik begin er meer en meer van overtuigd te raken dat er een grote, internationale samenzwering plaatsvindt die niet alleen op grote schaal bezig is om koste wat het kost (via allerlei soorten 'medewerkers' die maar bereid zijn dit te doen) ALLE (sorry) rhinocerossen van hun hoorns te beroven, maar bovendien bezig is om op gigantische schaal LOBOTOMIE te plegen op het menselijk ras..

En dat is nog maar één item van de vele contradicties waaraan 'we' worden blootgesteld en waardoor we mentaal murw worden geslagen als we er niet in slagen al deze slagen te pareren of te neutraliseren in het zwaar belaagde domein van onze individuele geestelijke gezondheid.

Schrijver: Ton Hettema, 20 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: dieren

4.1 met 7 stemmen 170Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
22 augustus 2016
Mahatma Gandhi had gelijk toen hij zei dat de beschaving van een land is af te meten aan de manier hoe mensen in dat land met dieren omgaan. Dit soort praktijken is te walgelijk voor woorden. Ik vind het knap van je dat er toch nog woorden voor hebt weten vinden!
Naam:
An Terlouw
Datum:
20 augustus 2016
Ik snap heel goed lieve Ton dat je kwaad wordt, dat je gaat vloeken, SCHREEUWEN ook....de wereld naar de knoppen etc.
Wat me van gisteren wel bijbleef was dat tijdens een enorme brand men zoveel mogelijk dieren heeft gered en apart gezet.
Dat is een goed bericht, hou je daar aan vast, want geloof me: het is verdomd slecht voor je hart om je zo op te winden.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 augustus 2016
In mijn wensdromen overwinnen de neushoorns al hun stropers door hun ivoren wapens door hun bevroren harten te steken!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)