Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Twee soorten columnisten

Luuk Koelman legt in een filmpje uit dat er twee soorten columnisten bestaan. Zij die helder hebben wat ze willen schrijven en dan beginnen, en zij die gewoon beginnen en wel zien waar het schip strandt. Natuurlijk springen de meeste schrijvers zo nu en dan in elkaars vijver. Met of zonder zwembandjes.

Ik hoor absoluut bij de eerste groep. Om het mezelf nog lastiger te maken, schrijf ik ook nog eens vrijwel geheel autobiografisch.

Zo zag ik eens aan de overkant van de weg een man in amazonezit op zijn scootmobiel rijden. In deze houding kon hij tenminste zien waar hij reed. Op het plateau voor hem stond immers een toren van kratten bier. Of ze vol of leeg waren, kon ik niet goed zien.

Onlangs vertelde een man van 62 me dat hij dolgraag weer een baan zou vinden. 500 brieven verstuurd. Zou het liefst een verjongingskuur willen. Hij verhaalde over zijn laatste sollicitatiegesprek bij een palletfabriek. Hoe de man tegenover hem de ene sigaret na de andere opstak. En deze hem opsomde wie er allemaal al tijdens het werk gestorven waren.

Twee bruikbare momenten waar ik nog even geen chocolade van kan maken.

Geduldig als ik ben, weet ik dat er vroeg of laat een schip voorbij zal varen die deze twee drenkelingen aan boord zal hijsen om ze vervolgens in een prachtig oord aan wal te zetten.

Onder de lezers van dit stukje bevinden zich vast en zeker schrijvers uit de tweede groep. Zij die één of beide mannen zullen onderdompelen in bizarre avonturen. Van hen wellicht één persoon zullen maken. Of dat ze elkaar misschien wel gaan ontmoeten.

Aan mij is dit niet besteed. Ik wacht rustig op het pontje.


Zie ook: http://www.reneturk.nl

Schrijver: René Turk, 20 september 2016


Geplaatst in de categorie: individu

2.8 met 6 stemmen 180Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)