Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

ZOEKTOCHT NAAR VERLICHTING (De Aura)

In mijn zoektocht naar verlichting beland ik na enig zoeken bij een ‘AURA-HEALER’ whatever that may be.
Ik las iets over aura’s in de Hapinezz, zeg maar het lijfblad van elke aspirant spirituele zoeker die “om” is wat betreft het geloof in alles wat je niet kunt zien.

En nu loop ik de praktijk in van Mara, de aura-healer. Ze begroet mij vriendelijk en ik krijg ongevraagd een kopje kruidenthee dat ruikt naar gedroogd apenhaar en ook zo smaakt.

Dus mijn eerste vraag aan Mara, aangaande de aura-healing is een niet onbelangrijke: ‘waarom krijg je bij eh...spiritueel getinte personen die, naar het schijnt, gevorderd zijn, altijd van die ongekend smerige thee geserveerd? Is dat om de cliënt af te leiden of is het gewoon goed voor je tandvlees?’
Mara begint hard te lachen. Ze kan tegen een grapje. Dat is belangrijk, want zodra spiritueel getinte mensen echt gaan geloven dat ze bijzonder zijn, vallen ze direct in het soort starre houding die zo kenmerkend is voor bijvoorbeeld de Jehovagetuige met de voet tussen deur.
Mara is (nog ) niet zover. Mara heeft nog humor, dus stel ik de tweede belangrijke vraag: ‘Mara, kun jij mij in het kort uitleggen wat een aura is en wat het doet?’

‘Natuurlijk Van Gellekom:

‘Een aura is een natuurlijk energieveld dat zich in lagen om ons heen bevindt. Op een aurafoto is deze zichtbaar te maken. Sommige helderzienden zien deze lagen, ze hebben soms de meest prachtige kleuren. De binnenste laag is naar men zegt het belangrijkste, doordat deze het dichtste bij je lichaam zit, deze laag heet ook de fysieke laag.
Gaten in aura’s kunnen door healers gedicht worden, deze gaten zijn vaak verstoringen ofwel ziekten die op deze manier door de aura worden aangegeven. Ook kun je veranderingen in je eigen ziekteproces teweeg brengen. Gedachten beïnvloeden de aura. De aura is dus ook constant in beweging en de kleuren wisselen zich dus ook af en aan. De kracht van onze gedachten is groter dan wij denken.
Mensen kunnen elkaar beïnvloeden d.m.v. de aura.
De aura is een energie en als je dicht bij iemand staat kun je aura met hem of haar samensmelten.
Op die manier kan de energie van de ene persoon die van de ander beïnvloeden. Iemand die ervoor openstaat, kan via zijn gedachten dingen van die ander oppikken.

Op deze manier kun je dus ook gedachten of emoties met elkaar delen, zonder echt contact met elkaar te hebben. De gehele aura, die ongeveer 1 tot 3 meter om ons lichaam zit, heeft een eivormige uitstraling. Hoe beter onze lichamelijke conditie, hoe sterker de aura is. Een verzwakte aura maakt je kwetsbaar voor invloeden van buitenaf en heeft vermoeidheid en verminderde weerstand tot gevolg. De kleuren van de aura kunnen ons veel dingen vertellen over ons karakter, conditie, emoties en psychische blokkades.

Iedere aura is dus uniek en wordt dus door onszelf gevormd..’Eh...ben je er nog, Van Gellekom. Je mond staat namelijk open.’
‘Kan ik ook aura’s zien, Mara?’
‘Jazeker. Kijk eens naar mijn hoofd. Sluit je ogen een beetje tot spleetjes en kijk nu een beetje vaag vlak naast mijn hoofd.’
Ik doe wat zij zegt en na ongeveer een halve minuut laat ik van schrik de overheerlijke thee uit mijn handen vallen. Gelukkig zat de mok nog vol dus heeft mijn broek er nog wat aan. ‘Ongelooflijk, Mara, ik zie een glanzende strook wit licht om je hoofd en het beweegt verdorie ook nog. Het schiet alle kanten op.’
Verbijsterd zak ik terug op mijn stoel terwijl de thee van mijn broek druipt.
Mara lacht haar schallende lach en schenkt nog eens in.

Ik heb veel te overdenken. Heb ik bewijzen? Geen idee. Ik zag wat ik zag, maar zoals mijn Zen-leraar al zei: 'Bewijs' is een ding met veren, dat neerstrijkt in de Ziel..

Schrijver: van Gellekom, 26 december 2016


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.5 met 11 stemmen 375Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
T.U.I.G van der Riggel
Datum:
26 december 2016
Een interessante zoektocht. Met name de passage over de thee, valt bij goed haha.Wij mogen hopen dat deze verder gaat. (de zoektocht)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)