Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Een koekje

Achter de balie in een groot koude kale beton en staalgebouw stond niemand en op de balie alleen een nummer dat ik kon bellen. Ik dacht, dan kan ik beter direct mijn contactpersoon bellen. Ik had nauwelijks opgelegd of daar kwam ze, de baliemedewerkster.

Ze had een koekje gegeven aan een klein meisje. In hetzelfde gebouw waar ik een afspraak had, zat ook een kinderpsycholoog of zoiets. Ik heb het me niet precies laten uitleggen, maar ik vond het verhaal van de baliemedewerkster in het bedrijfsverzamelgebouw wel heel mooi en dat wil ik graag delen.

Kinderen komen de eerste keer altijd heel gespannen binnen, legde de baliemedewerkster uit. Je kent dat wel, strakke koppies, bijna huilen, het knuistje stevig in de hand van papa of mama of een verzorger. Na vertrek is dat niet veel anders, maar daar heeft de baliemedewerkster wat op verzonnen. Elke keer als ze vertrekken, krijgen ze een koekje en een glimlach van de baliemedewerkster. Ook dit keer. Ik zag een kindje met aan de ene hand vader en in de andere hand een koekje naar buiten lopen.

De baliemedewerkster liet me tekeningen zien die ze had opgehangen. Een gele giraf en werkstukjes allemaal in vrolijke combinaties van geel, oranje, blauw en rood. Dat krijg ik ervoor terug, zei ze trots. Ja, laatst had een jongen van dertien voor het eerst een cake gebakken. Toen hij voor de laatste keer kwam, kreeg ik een plakje van hem.

Uit onderzoek blijkt dat als je een pijnlijke behandeling bij de tandarts krijgt, de tandarts het best nog even kan doorgaan met een behandeling die geen pijn doet. Zo voorkom je trauma’s. Je geheugen vergeet de eerste pijnlijke behandeling en onthoudt het best wat het laatste was. Dit koekje is een prima einde van het bezoek aan het grote koude kale beton en staalgebouw. Het kindje met de vader in de ene en het koekje in de andere hand verlaat het gebouw met een warme herinnering aan de glimlach van de baliemevrouw.

De vader had een uiterlijk van het type mensen dat Geert Wilders het land uit wil jagen.

Schrijver: Jan R. Lønsing
16 mei 2024


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 3 stemmen 47Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Mindfuckker
Datum:
17 mei 2024
Een prachtig staaltje van dit 'recensy-effect' zag ik onlangs bij Mindfuck, waarbij twee groepen mensen langdurig met hun voeten in een bak ijskoud water moesten gaan zitten.
De groep die uiteindelijk de laatste 5 minuten van warmer water werd voorzien had veel minder geleden dan de andere groep.
Ga maar eens bij Victor Mids kijken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)