Inloggen

Alle inzendingen van Veerle Vanderwalle

9 resultaten.

Sorteren op:

Brussel

hartenkreet
3.5 met 2 stemmen 71
Ooit bruisend maar nu verworden tot de tappenflap van handtekenende politici. Ze zijn er niet meer voor het volk maar wel even langs geweest. Met voorbedachte rade zoveel geld in Griekenland gepompt omdat men wist dat dat afhankelijkheid zou betekenen. Brussel, een stad waar de ratten heersen...

bewering
4.2 met 4 stemmen 87
Met gelijke munt terug betalen zit er niet in voor de Grieken. Beter hebben ze morgen de drachme weer die duizend keer de waarde van de euro heeft en lossen ze hun schuld direct in.

De tram dendert voort

hartenkreet
5.0 met 2 stemmen 119
Over voorbedachte bielsen zie ik een elektriek voertuig naderen, neemt voorrang waar het niet spoort. Is het eindstation Oostende of smoort het vuige vehikel met panne aan de kust, liefst drie dagen lang. Ondertussen pak ik het rijwiel naar Dendermonde en rijd een ronde, zoals het hoort.

Ontwikkelingsgeld

bewering
2.5 met 15 stemmen 134
Decennia lang hebben we het gebracht, koste wat koste moest dat kind met oedeem of vliegjesogen gered worden. Wij en zij hebben het gered, maar er zijn er nu zoveel dat ze het komen halen. Missie totaalfaal.

Aangewakkerd

hartenkreet
4.0 met 3 stemmen 108
Een rondje om de basiliek, het publiek wakkert de wielrenners aan maar ook de wind trekt aan. In waaiers valt een peloton uiteen, een slimmerik koerst op het wiel van de derde man en spurt onder luid gejuich naar zijn mooiste.