Inloggen

biografie: oguh


Inzendingen van deze schrijver

5 resultaten.

bewering
2,5 met 2 stemmen 97
wegens haar hoge ouderdom is Koningin Fabiola in een Spaanse paniek geschoten. Immers, op federaal begrotingsniveau spreekt men van een vroegtijdige drastische bevriezingstechniek....
oguh11 jan. 2012Lees meer...

naakt bij de uroloog

verhaal
2,1 met 7 stemmen 858
Vijf jaar geleden heb ik een zestal zeer pijnlijke nierkolieken gehad. Lotgenoten en mijzelf weten dat je die ervaring nooit meer vergeet.
Enkele weken geleden echter voelde ik weer die schrijnende pijn ter hoogte van de lies met uitstraling naar de onderrug. Ik kreeg zodanig het angstzweet dat ik onmiddellijk een afspraak maakte bij de uroloog "of ik zo spoedig mogelijk kon langskomen".
En jawel, gelukkig kon reeds voor 's anderendaags een afspraak geregeld worden.
Toen ik arriveerde bij de praktijk van de uroloog kon ik vaststellen dat hij de laatste vijf jaar goed geboerd had. Zijn praktijk was volledig gemoderniseerd en bovendien werd ik verwelkomd door een lieftallige dame aan de balie....
oguh30 jul. 2010Lees meer...

Mart Smeets in : 5 jaar later.

hartenkreet
4,2 met 8 stemmen 519
Zondag 25 juli 2010. Toevallig zet ik de TV aan en aanschouw een heruitzending van het intervieuw/debat "5 jaar later" waarin Jeroen Pauw spelenderwijs Mart Smeets zichzelf laat zijn.
Met bewondering aanschouwde ik dit hemels ongekunsteld gesprek van een man wiens sportuitzendingen ik voor geen geld zou willen missen.
Op een bepaald ogenblik dacht ik, goh, dit had mijn vader kunnen zijn. Alhoewel, mijn vader was een warme bakker.
Echter, de vergelijking werd nog groter toen het thema "doping" ter sprake kwam. De stelling van Mart Smeets dat "doping" ingebakken was en gecontroleerd zou moeten toegestaan worden, zou bij mijn vader als hemels in de oren geklonken hebben want hij dopeerde zich elke dag....
oguh25 jul. 2010Lees meer...

Vlaamse en Waalse/ Belgische verhouding

column
3,6 met 5 stemmen 249
Menig buitenlands journalist heeft er zich menigmaal aan gewaagd om een artikel te schrijven over de meningsverschillen tussen Vlaanderen en Wallonië. Telkens fronsten wij hier "ten Belgische lande" onze wenkbrouwen omwille van de veelvuldige foutieve vaststellingen van de geschreven pers. Om van te huilen toch. Niemand blijkt te willen begrijpen waarom Vlaanderen zich wil losweken van Wallonië.
Wel nu, lees dan even volgend verslag van ondergetekende.
Drie jaar geleden werd vastgesteld dat de Belgische autonummerplaten niet meer up to date waren volgens Europese normen. Er werd een grondig onderzoek gestart (zo doen we dat in België) om te achterhalen welke de ideale autonummerplaat zou kunnen zijn. Resultaat!! Uit wetenschappelijke studie bleek dat de autoplaatnummers met fluocerende gele achtergrond en zwarte letter-en cijfertekens het beste resultaat gaven betreffende flitspaalvriendelijk (lees : beste flitsresultaat), het meest duidelijk zichtbaar voor politie-agenten en verkeersvriendelijk.
Dus zou je denken, hopsakee met die handel en laten we er maar aan beginnen. Lekker niet dus want enkele Waalse politica, namelijk vrouwe Minister Milquet ( voorzitster Parti Chrétien Wallon)) beter bekend als Madame NON (omdat zij steevast elk Vlaams voorstel keldert met een "NON") en vrouwe Minister (sociale zaken) Onckelinx (Parti Socialist) gingen op hun rug liggen spartelen. Dit kon en mocht echt niet gebeuren. ...
oguh24 jul. 2010Lees meer...

winkelplezier

verhaal
2,3 met 6 stemmen 440
Winkelen. Ik haat het. Als ik er onderuit kan, doe ik het ook. Soms echter kan het niet anders. En ja hoor, mijn lieftallig vrouwtje had weer één van haar koopmodedagen.
Als het ware aangelijnd, kwestie van volgzaam te zijn, winkel in winkel uit.
Hier een hokje daar een hokje. Wachten... Mooi schat, niet te breed, taille goed, kleurtje??? Moet ik daar geen nieuwe schoenen bij!!! tarari, tarara. Mijn strot uit.
Opeens zie ik enkele strings hangen. Nog nooit aangehad. Ik wist niet eens dat mannen die droegen, maar ze hingen bij de unisex. Dus, een drietal exemplaren meegenomen naar het pashokje. Ik beval mijn teergeliefde te wachten terwijl ik één van die niemandalletjes langzaam over mijn billen op hun plaats liet glijden. Ik moet zeggen, het gaf me wel een goed gevoel....
oguh18 mrt. 2007Lees meer...