Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

naakt bij de uroloog

Vijf jaar geleden heb ik een zestal zeer pijnlijke nierkolieken gehad. Lotgenoten en mijzelf weten dat je die ervaring nooit meer vergeet.
Enkele weken geleden echter voelde ik weer die schrijnende pijn ter hoogte van de lies met uitstraling naar de onderrug. Ik kreeg zodanig het angstzweet dat ik onmiddellijk een afspraak maakte bij de uroloog "of ik zo spoedig mogelijk kon langskomen".
En jawel, gelukkig kon reeds voor 's anderendaags een afspraak geregeld worden.

Toen ik arriveerde bij de praktijk van de uroloog kon ik vaststellen dat hij de laatste vijf jaar goed geboerd had. Zijn praktijk was volledig gemoderniseerd en bovendien werd ik verwelkomd door een lieftallige dame aan de balie.
Na de nodige administratieve geplogenheden verzocht ze mij even te wachten en bij naamafroeping de eerste deur links binnen te gaan. Ach ja, of ik me reeds wou uitkleden.....

Terwijl ik verdiept was in een tijdschrift hoorde ik mijn naam afroepen na een tiental minuutjes en nam gezwind de eerste deur rechts. Nietsvermoedend merkte ik een dame op in witte doktersjas die, gezeten aan een bureel met ijver op een PC klavier aan het tokkelen was.
Even toch twijfelde ik maar die witte doktersjas overreedde me om me toch maar volledig te ontkleden. Wachten dus maar....

Blijkbaar waren ze me kwijt want na een tiental minuten werd de deur nogal ruw geopend en keek ik in het gelaat van de uroloog. Zijn gezicht was een beetje rood aangelopen toen hij me verzocht mijn broek terug aan te trekken en hem te vergezellen naar zijn kabinet.

Zet u, zei hij terwijl hij mijn dossier bekeek. Persoonlijk vond ik dat hij er niet goed uitzag.
Nors merkte hij op dat het reeds een vijftal jaren geleden was dat ik nog eens bij hem op visite geweest was waarbij ik monkelend antwoordde: ja, dit klopt want ik ben zeer lang ziek geweest en zodoende kon ik niet naar u komen.
Blijkbaar was hij geen humorist want mijn grapje viel niet in goede aarde.

Achteraf heb ik vernomen dat de PC klavier tikkende dame geen verpleegster was maar wel zijn echtgenote!!!

Gelukkig bleek dat ik geen nierstenen had.

En nu de rekening nog. Ik ben benieuwd.

Schrijver: oguh
Inzender: Hugo Van Mierlo, 30 juli 2010


Geplaatst in de categorie: ziekte

2.1 met 7 stemmen 970Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
31 juli 2010
Email:
hmessielive.nl
Gelukkig een goede gezonheid. Heel begrijpelijk was de uroloog kwaad, omdat Hugo zich in het bijzijn van diens echtgenote had ontkleed. Daarom heeft de dokter tijdens het bezoek het voorkomen van een sikkeneurige droogstoppel. Na het koddige voorval een heeel nuchter einde, wachtend op de rekening.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)