Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen over dieren

23 resultaten.

Sorteren op:

Witte duif

bewering
5,0 met 2 stemmen 295
Paus Franciscus sprak wijze woorden op zijn Irak-reis in Mosul: "hoop is sterker dan haat". Na zijn gebed liet hij een witte duif vrij. Nu maar bidden dat de duif het overleeft.

570.000 nertsen gedood

bewering
5,0 met 6 stemmen 299
Alle met het coronavirus besmette nertsenbedrijven in Brabant en Limburg zijn 'geruimd'. In totaal zijn 570.000 dieren in Brabant en Limburg gedood. 480.000 daarvan waren pups. Ik ben erg geschrokken van dit aantal.

Tijgermug

bewering
5,0 met 3 stemmen 685
Het wordt de hoogste tijd dat de strijd tegen de tijgermug, die tropische ziekten kan overbrengen, wordt geïntensiveerd. Hoe zal de Partij van de Dieren tegenover een drastisch offensief tegen de oprukkende tijgermug staan?

Blaarkoppen en Lakenvelders.

bewering
3,9 met 7 stemmen 117
Het is te hopen dat het Ministerie van Landbouw de staldeuren wijd open zet voor bedreigde koeiensoorten als de Blaarkoppen en Lakenvelders.

bewering
3,5 met 6 stemmen 81
NIET VOOR DE POES? De kleine, welbekende huistijger staat erom bekend dat hij niets liever doet dan lui liggen te soezen en te spinnen. Naar eigen believen rondkuieren, dat mag hij ook steeds doen. Maar de ware kat spant zich mateloos in om speurtochten te ondernemen, waarbij hij edele...

De plofkip op de rijksweg

bewering
3,2 met 5 stemmen 60
Voorlopig geen plofkippen in de schappen, die zijn namelijk op de rijksweg geploft.

bewering
2,5 met 2 stemmen 54
Liefde kan weleens een vadsige aard hebben. In een klein weiland liggen drie stieren tegen elkaar aan, kroelen teder met elkaar. Zij hebben het naar hun zin en verlangen niet naar beter.

Huisdieren

bewering
4,0 met 5 stemmen 879
Huisdieren leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van mensen in een samen-leving waar iedereen van elkaar vervreemd is.

bewering
3,0 met 4 stemmen 118
Beter een vogel in de hand, dan tien in de lucht maar dat schijten van die mormels is hoog of laag een regelrechte plaag!

bewering
2,1 met 7 stemmen 116
De schijtluis heeft angst: zit in zijn eigen schijt! Deze luis is het bangst voor de andere luis, daarom huizen ze geen van twee!

bewering
2,8 met 8 stemmen 147
Marianne Thieme schiet wortel in het leger - de hazen zijn er nog verbouwereerd van ...

bewering
2,8 met 6 stemmen 166
Azalea japonica, huiskamerrhododendron bij uitstek, maar geen bijsluiter die poezenkind waarschuwt.
Fred 3 feb. 2012Lees meer…

bewering
3,3 met 6 stemmen 138
In de Tweede Kamer hebben ze last van muizen. Nu wil Marianne Thieme die muizen diervriendelijk wegjagen. Maar waarom nemen ze mij niet aan? Ik beschik over ruime ervaring en ben heel aaibaar. Miauw!

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 123
Wie een kamermeisje in het hotel heeft besteld, kan een persoonlijke zondeval vermijden door even te bedenken dat hij in wezen een ongelovige hond is.

bewering
3,5 met 4 stemmen 375
Katten zijn heel aangename dieren. Ze zitten lekker op schoot te spinnen, geven kopjes aan iemand die verdriet heeft, vangen muizen en verspreiden warmte en huiselijkheid. Bovendien zijn ze paranormaal begaafd, want ze weten van tevoren dat iemand gaat overlijden. Ik zou dit bestaan als kat nóóit...

bewering
2,0 met 2 stemmen 447
Schopenhauer heeft gezegd dat katten geen persoonlijkheid hebben. De echte kattenliefhebber kan weinig anders dan deze uitspraak op hoongelach onthalen.
Jacob16 feb. 2010Lees meer…

bewering
3,5 met 2 stemmen 406
De superioriteit waarmee katten je kunnen negeren verklaart veel van hun verering door de oude Egyptenaren.
Jacob15 feb. 2010Lees meer…

bewering
2,2 met 5 stemmen 304
Een enkele keer heb ik wel eens mijn twijfels over "echte" dierenliefhebbers. Soms lijkt het er op of ze op zoek zijn naar dierenleed om vervolgens de eigenaar met veel plezier in elkaar te kunnen slaan.

bewering
1,5 met 2 stemmen 327
Als een hond 't verstand had van een kieken en het uitzicht van een wrattenzwijn zouden er op de wereld lang niet zoveel honden zijn!