Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

De beugel gaat niet door.

6.

Ik ben elf jaar en word door de tandarts doorverwezen naar de orthodontist. Mijn tanden groeien scheef en tandarts vindt het nodig dat ik een beugel krijg.

Bij de orthodontist worden foto’s gemaakt en moet ik gips happen. Het advies van de orthodontist is zo snel mogelijk een beugel. Na hooguit een jaar of twee zal ik dan een prachtige rij rechte tanden hebben. Hij zegt dat ik een mooi gezond gebit heb en dat het zonde is om niets aan die scheve tanden te doen.

Op een avond komt mijn vader bij mij zitten. Daar word ik een beetje nerveus van, maar ook een beetje blij. Normaal gesproken heeft hij niet veel aandacht voor mij. En nu opeens een gesprek, jee.. wat een eer.
Mijn vader begint over de beugel en zegt dat het natuurlijk een hoop geld gaat kosten. En dat allemaal voor mij alleen. O ja, natuurlijk, daar had ik nog helemaal niet bij stil gestaan.
Vervolgens zegt hij dat we dat geld ook kunnen gebruiken voor iets anders. Iets voor ons allemaal. Een caravan bijvoorbeeld. Daar hebben we allemaal iets aan. Dat is natuurlijk veel eerlijker.

De beugel gaat niet door, ondanks voorzichtig en herhaaldelijk aandringen van de tandarts.

Schrijver: Lone Wills, 3 mei 2015


Geplaatst in de categorie: verdriet

2.8 met 5 stemmen 191Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 mei 2015
Ik vind jouw vader heel gemeen!
Overigens had ik als kind een soort staaldraad, dat bij één tand pijnlijk in mijn tandvlees stak. Om de twee weken draaide mijn bekkenbeul het strakker aan, net zolang tot ik het amateuristische geval op de stoep vertrapt heb. En ik ben trots op mijn afwijkende tand!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)