Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Zweethutrituelen

Op het jaarlijkse New Age Festival in Vierhouten maakte ik een gemengde zweethutsessie mee van De Schans uit België, een New Age centrum, dat cursussen in een heus kasteel geeft. Prijzig, dat zeker, maar gezien de spirituele veranderingen en verlichtingen binnen de maat. Ik had al met zwarte heksen in een kring gezeten, terwijl ik hun geheime toverboek mocht vasthouden, wat een unicum was, zei de opperheks. Ik voelde me een beetje bedrogen door hen. Bij een cursus van Keltische priesteressen en druïden voelde ik meer spirituele diepgang. Een trancereis met klankschalen en New Age muziek, wat hypnotiserend werkt, gaf me een flinke boost. Bij een open vuur lag een vrouw van in de zestig in een permanente lachkick. Na de vuurloopceremonie dook ik met naakte mannen en vrouwen de zweethuttipi van De Schans in. Een gezette sjamaan, die wel van Kasteelbier hield, had de leiding. Op een gegeven moment lag het hoofd van een onzichtbare jongedame in mijn schoot en plonste mijn hand op één van haar fraaie, zachte, bezwete borsten. Door de combinatie van factoren kreeg ik een stijve, wat ik niet kon onderdrukken en ik dacht dan ook 'Een echte Indiaan laat zich niet kennen en laat de boel de boel'. De dame in kwestie zat er blijkbaar ook niet mee, want die bleef apestoned liggen. Tegen het einde van de hittebeproeving dacht ik heel sterk aan ijsblokken om mijn jongeheer tot kalmte te manen. In halfstijve stand glipte ik naar buiten en siste ik in het gras, waar stoomwolken van mijn lichaam omhoog stegen. In de omkleed tipi was ik opeens alleen met een jongedame, die naakt in mijn armen sprong. Zo zaten we daar een tijd. Na onszelf te hebben aangekleed slenterden we samen wat over het terrein. Ik raakte haar kwijt en een vrouw met belletjes aan haar voeten betoverde me alweer. Ik kocht een zilveren vijfster en blauwe koren, wat een soort LSD-trip bij me opwekte, waardoor ik tien kilometer lang door het bos richting Nunspeet heb gezongen, Indiaanse songs, die spontaan in mij opborrelden. Ik zag steeds een opperhoofd mij de weg wijzen.

Op het terrein van Body & Soul in Venwoude maakte ik een zweethutritueel met het echte Sioux-opperhoofd Archie Fire Lame Deer mee. Dit was enkel met mannen en de spirituele uitstraling van Archie was bijzonder stimulerend. Deze keer was er een jongeman, die zijn hoofd in mijn kruis legde en ik dacht dat hij op sjamanistische wijze mijn seksuele misbruik op mijn vijftiende genas. Dat hij mijn edele delen zuiverde van de beschadiging door een vroegrijpe Griekse 'schoolvriend', die me niet alleen had besmeurd, maar ook psychisch bedreigd, want ik mocht er nooit met iemand over praten, zodanig, dat hij mij anders zou vermoorden, met die lading. Wat heb ik vaak gedroomd om hem met een pistool op te zoeken. In het klooster heb ik hem opgebeld en hem gezegd hoezeer hij mijn leven vergald heeft, maar dat ik hem desondanks vergaf. Weer nasissen in het gras. Een mij bekende sjamane keek naar mij. Mijn ziel en geest vertoefden ergens in het zonnestelsel. Na afloop wat drinken in de kantine. Archie zat naast me en ik dronk een zwaar biertje. Ik wist dat hij een zware alcoholist was geweest. Ik voelde iets van zijn bezorgdheid. Op een onverwachts moment keek hij dwars door mijn ziel, wat ik nooit vergeten zal. Archie is inmiddels naar de Eeuwige Jachtvelden.

Dan was er ook nog een gemengde zweethutceremonie in Noord-Brabant of zo, vanaf een station moest ik een heel eind lopen, maar het was lekker weer en ik genoot van de bloeiende natuur. De gastvrouw boeide mij direct, de zweethutleider direct niet. Bij voorbaat uitte hij al klachten over een gemengde zweethut, wat hij niet prefereerde. Iets met tegengestelde energieën. Weer piemelnaakt een hut in en in de weerschijn van de roodgloeiende stenen ontwaarde ik de ronde contouren van enkele vrouwen. De leider zei: 'Pak nu je ballen beet en voel je mannelijke energie stromen!'. Ik zei toen: 'En moeten de vrouwen dan nu hun schaamlippen vastpakken en hun vrouwelijke energie voelen stromen?'. Hij werd des duivels en hij wilde dat ik zweeg. Ik wist dat ik hem als macho zonder een gezonde yin-yang balans ontmaskerd had. Weer nasissen in het gras. De gastvrouw stond ineens in haar blootje voor me, met zwarte haren op alle plekken en zij dook in haar eentje de zweethut in. Ik was er graag achteraan gegaan, maar ik zag de boze, gebrekkige leider loeren. Een jongedame met flinke memmen wilde wel met me terug reizen, maar dat (seksuele?) aanbod heb ik afgeslagen. Ik had wel even genoeg naakt gezien.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.2 met 5 stemmen 198Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)