Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Rampjaar

Subtitel: Valse getuigenis

Exodus 20; Leg over een ander geen valse getuigenis af.


'Kwalijk heb ik het haar nooit genomen/mogen nemen, maar jammer blijf ik het vinden tot het voor eeuwig donker wordt'.


Precies 25 jaar geleden hield mijn leven op - niet mijn bestaan. Sindsdien worstel ik voort. Streed ik, tot het moment van 23 jaar geleden, toen zij (in overleg met anderen?) tot de conclusie was gekomen dat zij mij moest laten vallen en moest gaan voor slechts haar eigen geluk; van het donker naar het licht. Voor haar althans.

Voor mij was op dat moment slechts het tegenovergestelde het geval. Ondergetekende moest zich in de duisternis handhaven. Staande houden en doorgaan. Mij is het in de loop van de jaren daaropvolgend allerminst slecht gegaan. Geenszins slecht, maar anders. Niet per se anders in de zin van slechter of beter, maar eerder fulminant in verscheidenheid. Hierin ben ik geen uitzondering daar ik terdege besef dat meer (nog jonge) mensen met Het Kwaad worden geconfronteerd. Iets zodanig duivels met gevolgen die levenslang zijn. Een deel van mijn vrijheid is afgenomen door gevangenneming van zowel mijn hart als hoofd door die krachten van buiten. Als klap op de vuurpijl, overigens allesbehalve een mooi eind, kreeg ik mijn congé. De tussenliggende tijd beslaat een periode van 10 jaar, een decennium van tegenstrijdigheden, winst en, helaas, opnieuw verlies.

Inconsistentie door een overmacht aan leugenaars.

Drie bezijden-de-waarheid sprekers tegen één oprechte is een verloren zaak voor de Waarheid. Mijn winst bestond uit een geldbedrag dat ik betrekkelijk snel en goed heb uitgegeven, daar ik geen pecunia met ongeoorloofde bestrijdingsmiddelen op mijn rekening wilde hebben staan. Mijn verlies bestond uit het feit dat ik als betrekkelijk jonggehandicapte enige tijd zonder betaald werk heb gezeten. Weliswaar de 17 ruim gepasseerd, maar pas 23 jaar oud.

Inmiddels ruim twee keer deze leeftijd heeft de geschiedenis van toen direct of indirect nog immer invloed op mijn leven. 'k Heb van mijn arts destijds te horen gekregen dat dit levenslang zal zijn. Eigenwijs als ik toen was en volgens sommige mensen immer zal zijn, zei ik het tegendeel te gaan bewijzen. Correctie: 'k heb het niet gezegd, maar slechts gedacht. Uiteraard heeft mijn arts gelijk gekregen. Betrekkelijk jong met wilskracht tegen de medische ervarenheid; hoewel het doorzettingsvermogen allerminst is verdwenen, heeft dit het wel tegen gedegen ervaring afgelegd. 'k Moest gedevalueerd verder, hoewel ik de fysieke strijd had gewonnen.

De mentale bleek niet in mijn voordeel te kunnen worden beslecht; alleen door afsterving is een belangrijk deel van mijn leven vernietigd. Dood is dood en iets wat levenloos is, wordt nooit meer nieuw leven ingeblazen. Dode hersencellen worden nimmer meer levende, hoe graag neurologen en hun operatietafelklanten, 'k was en ben er helaas zelf al 25 jaar één, dit ook zouden willen bewerkstelligen. Mijn titel van deze beschouwing is wat dit betreft alles zeggend.

Gelukkig hebben de afgelopen kwarteeuw ook zeer veel positieve zaken de revue gepasseerd; wanneer ik deze bij nader inzien afweeg, zijn deze uiteindelijk in mijn voordeel. Dat ik na 25 jaar deze conclusie uiteindelijk kan trekken, geeft genoegdoening. Voldoening in de zin van gepaste wraak; repercussie zonder dat ik, in tegenstelling tot de wijze waarop zij hebben gehandeld, onwaarheden spreken, ofwel liegen, ook maar één van de geboden heb overtreden...!

Zij daarentegen schonden, traden met voeten het 9de gebod dat luidt:

LEG OVER EEN ANDER GEEN VALSE GETUIGENIS AF...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 28 december 2015


Geplaatst in de categorie: misdaad

5.0 met 3 stemmen 179Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
29 december 2015
Annejan, in een betrekkelijk kort stuk, de inhoud van je ziel aan ons laten lezen is een subliem stukje werk. Joanan had gelijk en de andere reacties spreken voor zich. Heel erg graag gelezen, ondanks het onderwerp: of moet ik juist zeggen: dank zij het onderwerp? Met recht; LUCTOR ET EMERGO. CHAPEAU.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
29 december 2015
Na een coma je weg terugvechten zoals jij gedaan hebt, geeft blijk van een enorme levenskracht. Wat anderen vervolgens met de situatie doen, in relatie en werk, dat geeft treurig genoeg aan wat er mis is met onze zogenaamde samen-leving. En nee, dat hoef je inderdaad niet te pikken. En ja, je kunt jezelf bevrijden van de pijn die dat gedaan heeft. Want waarom zou jij die pijn nog langer moeten dragen. Dus heel goed dat je het van je afschrijft en bij ze terug legt, Annejan. Gooi het van je af, gooi het naar ze terug, en bevrijd jezelf. Ze zijn het niet waard om voor te lijden. Jij bent het waard om vrij te zijn.
Naam:
Thea Hulsbus
Datum:
28 december 2015
Je staande houden zal wel moeten, welke keus is dan nog? Met vallen en opstaan, vechten tegen jezelf en voor jezelf, soms met anderen, vaak alleen, want pas als je beleefd, weet je hoe zwaar het kan zijn, na bijna 9 jaar weet ik dat als geen ander, lastig voor mij, voor familie, maar vooral levenslang voor jou!
Naam:
Annejan kuperus
Datum:
28 december 2015
Uitstekend geïnterpreteerd Joanan of moet ik zeggen Sherlock? Fysiek ben ik echter 100% en heb ik geen schade opgelopen; door een langdurig coma, maar vooral de aanleiding tot dit, heb ik mentaal een klap gehad. Gevolg: ander werk, vanwege het feit dat ik mijn toenmalig werk niet meer voorelkaar kreeg...! Inmiddels ben ik alweer jaren POSTNL'er met veel plezier. Overigens zal die acceptatie van gebreken altijd lastig blijven, daar ik weet hoe het voorheen was...! Maar inderdaad sta ik ondanks een negatieve wending van mijn leven destijds, over het algemeen positief in dit bestaan...! Bedankt voor jouw opbouwende reactie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 december 2015
Dit is volstrekt verholen bekentenisliteratuur, waar je een Sherlock Holmes voor moet zijn om te achterhalen hoe de vork precies in de misdaadsteel zit. Volgens mij ben je om fysieke redenen vanaf je 23-ste jonggehandicapt/arbeidsongeschikt verklaard en inmiddels ben je rond de vijftig. Ondanks de enorme schok en afwijzing heb je buiten de reguliere arbeidsmarkt blijkbaar toch volop zin aan je leven weten te geven. Knap werk! Gebreken weten te accepteren en er toch een positieve draai aan weten te geven, dáár heb je pas ballen voor nodig!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)