Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Winderige dag binnen en buiten

Gewoon 1 februari, een normale maandag voor de meeste mensen en ik maak weer rariteiten mee...twee weken geleden begon ik een afspraak te maken voor mijn eega bij de oogarts, op drie keer rollen van ons huis af, daar staat het ziekenhuis.

Twee weken terug werd me verteld dat ik over twee weken terug moest bellen en afgericht als ik ben, bel ik vanmorgen opnieuw. Dan krijg ik na een kwartier te horen dat de computer aangeeft niet eerder een afspraak in te plannen als over driehonderdvijfenzestig dagen? Ik schiet in de lach en zeg: het is 1 februari, geen 1 april... Maar nee, ze kunnen dus echt geen afspraak maken DIT JAAR, tenzij de huisarts er SPOED van maakt.

Maar het is geen spoed, nee hoor en dus ga ik de andere optie bellen en hij kan er in maart terecht. Actie 1 opgelost.
Dan moet ik zelf op controle vanwege de constante kans op terugkomen van kanker, ik ga er geen ander woord voor verzinnen, want het is wat het is.

De dokter is niet helemaal tevreden en zo mag ik wederom de molen in. Zekerheid voor alles en dat snap ik wel, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat als ik niet zo'n geweldige arts had, ik er allang de brui aan gegeven had, maar ja...hij vraagt me hoe of het gaat en ik zeg: nou ik heb me wel eens beter gevoeld, de bijwerkingen die op de bijsluiter staan: ik heb ze ALLEMAAL, waarop hij me aankijkt en zegt: je MOET het volhouden en dat WEET ik wel, maar tussen WETEN en DOEN zit de wereld en die WERELD is voor mij NU niet zo aardig dokter...dat moet ie beamen....

Wordt vervolgd.

Schrijver: An Terlouw, 2 februari 2016


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.2 met 5 stemmen 87Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)