Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Op het verkeerde been in de storm

Best een grappige aanhef, op 't verkeerde been in de storm, want hoe kun je nou in 's hemelsnaam op een verkeerd been staan: en dan al helemaal in de storm. Met het verkeerde been uit bed stappen: ook al een leuke want je ligt geheid op je snufferd. Maar toch: kan het gebeuren dat ik op mijn foute been sta terwijl de storm door, nee niet buiten maar in mijn hoofd raast.

Hoe dat kan? Een mens heeft geen knopje op het hoofd om gedachten eventjes uit te zetten, evenmin zit er een schakelaar die eventjes verzet kan worden zodat je de nare dingen voor eventjes vergeet. Jammer hoor. Ik zou het best wel eens willen gebruiken, niet voor lang maar gewoon voor eventjes...

Want als je weet wat je in een week te verstouwen krijgt, allemaal dingen die je geacht wordt te onthouden, allemaal voorvallen die je eigenlijk op moet schrijven, allemaal acties die nog nagelopen moeten worden, allemaal.....allemaal van die - onthou- dingen die ik dus helemaal vergeet.

Begint het zo? Misschien wel, maar weet je, waarom komen al die vergeten dingen juist bovendrijven als ik slaap, waarom zorgen juist die dingen ervoor dat ik: ALS ik eenmaal slaap ervan wakker wordt? Geen flauw idee. Vandaag weer zo'n stomme vergeet-actie, omdat ik me druk maakte om een vriendin, daar ben ik met mijn hersens bij en vergeet: juist ja een belangrijke date.

Shit, shit. Verkeerde been in de storm in mijn hoofd. En ik weet wel dat het zo niet moet, tuurlijk wel, maar als iemand me nou kan vertellen waar die verhipte schakelaar zit, wordt het misschien nog wat en anders: zal ik op het verkeerde been in de storm blijven lopen.

Hoewel, misschien is dat nog altijd beter dan "op het verkeerde paard wedden"?

Schrijver: An Terlouw, 14 februari 2016


Geplaatst in de categorie: filosofie

2.0 met 2 stemmen 2.213Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)