Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Knipmessende obers.

40.1

In Benidorm heb ik een appartement in een groot hotelachtig complex vlakbij het strand. De rust, het mooie weer en niet steeds in spanning afwachten of er een telefoontje komt van Beerda, doen me goed.

Met Cees de veertigjarige makelaar die ik in Benidorm heb ontmoet, is het best gezellig.
’s Nachts is hij teder en respectvol. Genieten van seks kan ik niet door alles wat er in mijn leven is gebeurd. Seks is voor mij niet meer dan een combinatie van handelingen die ik uitvoer of onderga alsof ik er zelf niet bij ben. Maar ik vind het fijn om tegen hem aan te liggen.
Overdag werkt hij en als hij een afspraak heeft is dat meestal laat in de middag. Dan haalt hij me op en gaan we er samen heen. Vaak zijn dat besprekingen met Spaanse ambtenaren en ondernemers over te bouwen hotels en appartementencomplexen.
Niemand valt me lastig en ik voel me redelijk ontspannen. Omdat ik geen Spaans spreek gaan de gesprekken grotendeels aan mij voorbij. Daardoor heb ik alle tijd om wat te mijmeren en te observeren. Het valt me op dat Spaanse mannen geen sokken dragen.

Op een avond neemt Cees me mee naar een luxe en duur restaurant ergens ver in de bergen achter Benidorm.
We gaan daar de verjaardag vieren van de vriendin van één van Cees zijn vrienden.
Die vriend heb ik eerder die week al een keer kort ontmoet op een terras. Hij noemde mij Susan omdat hij die naam beter bij mij vond passen. Ik vond het vreemd, maar ook wel prettig om voor een paar weken een andere naam te hebben. Als Susan kan ik Lone die zich met moeite door haar leven worstelt even loslaten.

Als we aankomen bij het restaurant ben ik onder de indruk van alle luxe. Hier komen alleen rijke mensen, dat kan je wel zien aan de auto’s die er staan. We worden naar een aparte zaal van het restaurant geleid en nemen plaats aan een grote ovale tafel onder een enorme kristallen kroonluchter. Op tafel staat een grote schaal met oesters en kreeft. In de hoek staat een zilveren schaal vol met ijsblokjes en daar bovenop liggen minsten twaalf flessen champagne. Om ons heen lopen wel zes knipmessende obers die er voor zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. Het is een en al zilver en kristal en pracht en praal.

Al snel heb ik in de gaten dat het geen doorsnee type zijn met wie ik daar in dat luxe restaurant aan tafel zit.
De vriend van Cees heeft steeds het hoogste woord. Het is een grote forse man en hij is duidelijk de baas.

Voordat ik op vakantie ging had ik op mijn werk rapporten getypt voor de FIOD. In de loop van de avond wordt het hoe langer hoe meer duidelijk. Die vriend, die grote forse man die steeds het hoogste woord heeft, is de man over wie ik die rapporten heb getypt!
Hij is heel openhartig over zijn criminele activiteiten en vertelt trots hoe hij steeds weer politie en justitie te slim af is. Ik luister goed en hoop dat ik me vergis.

Uit die rapporten weet ik dat hij een beruchte pornobaas is. Ik weet dat hij vuurwapengevaarlijk is. Hij wordt niet alleen verdacht van belastingontduiking, maar ook van afpersing, geweldpleging, handel in drugs en nog veel meer.
Ik weet dat hij voortvluchtig is en nu zit ik hier in Spanje afgelegen en hoog in de bergen tegenover die man! Ik kan het bijna niet geloven!

Schrijver: Lone Wills, 4 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.4 met 5 stemmen 128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)