Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Het goudklompje en de stille hoop

Tijdens onze eerste uitgebreide chatsessie toen ik mijn donkere chatvriend met de slaapkamer-ogen vertelde dat ik op internet had gelezen dat er veel goud in Ghana werd gevonden, vertelde hij me in de chat dat zijn vader een goudklompje had gevonden en ondergebracht had bij een geheime organisatie. Er viel een stilte toen ik er niet op in ging, maar het was de eerste keer dat ik een vermoeden kreeg dat ik op mijn hoede moest blijven. Het geld zou over niet al te lange tijd vrij komen, en hij zou me nog een foto sturen van zijn vader met het goudklompje.

Terwijl ik in mijn klamme bed in Amsterdam Oost droomde over een villa met een zwembad in Ghana begon bij mij het kwartje te vallen. Hij zou waarschijnlijk binnenkort geld nodig gaan hebben en dan op de proppen komen met de foto van het goudklompje. Hij zou het eerst een aantal keren zonder onderpand proberen, een klein bedrag om het internet te betalen, of een eenmalig bedrag voor zijn achterstallige huur, en dan als ik aanhankelijk genoeg was en het een aantal keren had afgewezen zou hij te voorschijn komen met de foto van het goudklompje.

Ik vond het spannend, ook omdat ik besefte dat de fysieke aantrekkingskracht ondanks de enorme afstand wederzijds was en zorgde voor warme dromen en ontspannende momenten in het bed van mijn fantasie.
Ik was het goudklompje eigenlijk een beetje vergeten, totdat ik er weer aan moest denken. Als ik vol bleef houden en hem nooit een cent zou geven, misschien zou hij dan toch aan me denken, en me bedanken voor mijn volharding met een villa en een zwembad naast zijn bed.

Schrijver: Bjarne Gosse, 7 april 2017


Geplaatst in de categorie: geld

4.3 met 3 stemmen 2.054Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)