Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Het hele eiereten

Ik was te verliefd op mijn lieve negroïde platonische knuffelbeer uit Ghana om een gesprek aan te gaan met op lust gerichte homoseksuele mannen, die massaal hun paasdriften op mij begonnen te projecteren. En ik wist niet goed wat ik met deze verliefdheid aan moest, dat was het hele eiereten.

Er was geen paashaas in huis, de doos met scharreleieren was onaangebroken, en ik had geen zin in een scharrel om van mijn tijdelijke noodzakelijkheid hier op de aardkloot te genieten.
Een bootkapitein, een chauffeur van een vervoersdienst, een paar verdwaalde toeristen, ze konden allemaal de pot op met hun platvloerse taal en onaangename gewoonten.

De 22 jarige Akwesi uit Ghana had me geleerd hoe Google hangouts werkte, en we hadden daar een korte chat over de leeuwen en de giraffes en het wilde leven in zijn Afrikaanse land. Ik vertelde over Artis, maar hij was niet meer zo nieuwsgierig als voorheen. Het leek alsof hij twijfelde waar hij over wilde chatten, waarschijnlijk waren zijn persoonlijke problemen zo groot dat hij opnieuw een poging zou gaan wagen om geld van mij los te troggelen, maar voelde hij aan dat het nog te vroeg was.

Het was een korte chat, maar het bleef de hele dag in mijn hoofd hangen. De genegenheid die ik voor hem voelde was alleen maar intenser geworden, terwijl ik al de conclusie had getrokken dat het zinloos was om te geloven dat deze liefde in de werkelijkheid een kans zou kunnen krijgen.
Maar ik was niet goed in staat deze gevoelens te negeren, de belangstelling voor andere mannen was afgenomen, ik dacht de hele dag aan hem.

Ik dacht aan hem toen Ella Fiona langskwam om hamburgers te eten, nadat ze de hele middag bij haar demente moeder was geweest. Ik dacht aan hem wanneer ik op Facebook was, ik dacht aan hem wanneer ik de datingsite bezocht.

De hele eerste paasdag van 2017 had in het teken gestaan van mijn genegenheid voor Akwesi.
Ik was zelfs vergeten naar 'boer zoekt vrouw' te kijken, tot grote ergernis van Ella Fiona, die vond dat we daar samen over moesten praten.

Schrijver: Bjarne Gosse, 17 april 2017


Geplaatst in de categorie: emoties

4.0 met 2 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)