Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Lief sprookje voor het hart

Zowel de drie zingende zusjes die een troostlied voor hun zieke moeder zongen, als de stoere mannen van de voetbalclub Ajax hadden hun weg naar de finale weten te vinden. Tot grote vreugde van mijn landgenoten, die dit vierden in kroegen en huiskamers, terwijl ik mijn geluk vond in tedere liefde. Ik werd bewonderd door twee donkere onzekere mannen.

Er was er een bij me komen binnenvliegen op de chatpagina van de datingsite, de vleugels nog vochtig van de nachtelijke dauw. Een dwaalvlinder die met zichzelf aan het spelen was op zoek naar een lief sprookje voor het hart. Zo mooi en androgyn met van die ondeugende mystieke ogen, mijn onrustige libido leek opnieuw in mijn ziel te woelen. Half Surinaams, half Nederlands waarschijnlijk, maar dan kwam het jongensachtige mooier tot zijn recht. Hij giechelde een beetje over een drankje en de erotiek. Meteen zette hij me bij zijn favorieten, terwijl ik mezelf afvroeg waar ik dat allemaal aan had te danken en de eerste dankwoorden schreef voor een lief sprookje voor mijn hart.

De drie zingende zusjes konden heel mooi samen zingen, ik was er van onder de inruk en vond het leuk dat ze naar de finale gingen. Het enige nadeel dat er aan vast hing was dat ik weer een avond de akelige sardonische humor van mijn ex-vriendin Ella Fiona moest ondergaan. Sinds ze weer contact had met haar demente moeder was ze in haar sarcasme niet meer te houden, en maakte ze iedere liefdesbeweging van mijn ziel belachelijk en platvloers.

Ik had niet langer weerstand kunnen bieden aan de verzoekjes om een piemelselfie. Ik had mijn piemelselfie van een frisse virtuele lijst voorzien en bij mijn privé foto's op mijn datingsiteprofiel gezet. Voor de exclusieve liefhebbers want er waren maar twee donkere negenentwintigjarige mannen, die erg op elkaar leken, die deze foto konden bekijken, omdat ze er zo nadrukkelijk om hadden gevraagd, omdat ze een illustratie nodig hadden voor hun lieve sprookje voor het hart.

Ik had mooie afbeeldingen op mijn datingsiteprofiel staan. Creatieve werken die ik zelf tijdens momenten van bezinning had gemaakt. Er stond zelfs een gedicht met een eervolle vermelding op een oorkonde, die ik had gewonnen omdat ik over de lustige liefde in Amsterdam had geschreven.
Maar het enige waar mijn donkere erotiek maatjes naar hadden gevraagd was een glasheldere foto van mijn heilige vitale pilaar, zodat ze aan de slag konden met hun dromerige luchtkastelen om de fundamenten voor een lief sprookje voor het hart te garanderen.

Ik was geen spraakwaterval, geen geroezemoes in de nacht, ik had geen zingende zusjes, of een verre neef die profvoetballer was, ik was een kabbelend beekje en die mooie ondeugende donkere ogen brachten mijn verontruste libido tot rust.

Schrijver: Bjarne Gosse, 14 mei 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

4.3 met 3 stemmen 112Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)