Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Tindergehinder

Uit een gevoel van spanning en nieuwsgierigheid had ik de app van Tinder gedownload op mijn mobiel. Die spanning had me moeten alarmeren, maar dat deed het pas later. Je kunt een kort profiel van jezelf aanmaken, inclusief foto, het allerbelangrijkste op die ordinaire vleeskeuringssite. Zo kun je ook kiezen in welke leeftijdscategorie je geïnteresseerd bent en hoever je wilt, dat de dames van jou af wonen.

Kortom, je verlanglijstje kun je helemaal naar eigen wens inkleuren. Zo kun je op zoek naar jouw ideaalbeeld van de vrouw, wat natuurlijk één en al fake is, want een ideale vrouw bestaat er niet, wat voor de man idem dito is. Je krijgt steeds een andere vrouw te zien, die je dan mag liken of dumpen. 'Liken' betekent, dat je kans hebt, dat die vrouw gaat reageren. Je kunt ook 'superliken', maar niet teveel, want dan moet je dokken. 'Dumpen' is duidelijk. Verder is er nog de term 'swipen', wat zoiets als wegwuiven is. Je gaat dan naar het volgende aanbod. Het is zeer opvallend, dat bijna alle dames eruit zien alsof ze geroutineerde mannequins/topmodellen zijn.

Ik vond dit medium zo eng en opdringerig, dat ik slechts één vrouw heb geliked, een soort Angelique (van die films weet je wel) met een eigen fotostudio. Ik dacht, dan kan ze mooi artistieke foto's van mij maken, wat eind negentiende eeuw immers schering en inslag was bij de dichters, schrijvers, kunstschilders en andere artiesten. Denk aan Nadar.

Het aanbod op Tinder is zo groot (overdaad schaadt!), dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Het wemelt er van de knappe stukken en de één is nog mooier dan de ander. Voorts nemen ze allemaal uitdagende poses aan, waardoor je als naïeveling al gauw hoteldebotel raakt. Zoals een gokverslaafde zich in een casino gedraagt, zeg maar. De stoppen slaan al gauw door, omdat de menukaart onweerstaanbaar lekker is. Er staan overigens geen prijzen bij die lekkernijen, maar reken maar dat je diep in je buidel zult moeten tasten als je toehapt. Bovendien is de gemiddelde levensstandaard van deze vrouwen vaak van een behoorlijk niveau, waardoor ik als arme schrijver natuurlijk al helemaal geen kans maak.

Ik droomde van hoge wolkenkrabbers, die aan het instorten waren en samen met anderen moesten we steeds dekking zoeken. Opeens was daar een vrouw, die mij recht op de mond wilde zoenen, wat me wel wat leek, maar ik kreeg het ook meteen Spaans benauwd. Licht aan. Naar mijn mobieltje gegraaid. De Tinder-app meteen in de virtuele prullenmand gegooid. Licht gedoofd. En een opluchting dat ik voelde, ik kon weer mezelf zijn en rustig blijven, helemaal Zen zijn, zoals altijd. Ik stelde me al een date met één van die superwoman's voor. 'Hallo, let niet op de rommel en de stank, maar in een zwijnenstal gedij ik het beste, zeg maar!', zeg ik dan. 'Een beetje Multatuli op zijn zolderkamer hé!', probeer ik nog te grappen. Één van haar naaldhakken struikelt over een gat in mijn megagoedkope tapijt en ik vraag of ze ook zin in een biertje heeft. 'Liever een glaasje jus de orange!', zegt ze op bekakte toon. Vol afschuw kijkt ze naar de stapels boeken en tijdschriften. Ik zet de televisie aan, omdat ik geen gespreksingang kan vinden. Dan verschijnt er een reclame van Premeno Duo, een middel tegen een droge vagina. Toevallig heeft zij daar erg veel last van, wat ik niet weet, maar toch kijk ik haar aan. Ze heeft er genoeg van en ze holt mijn kot uit. De ruiten in mijn voordeur barsten kapot. Geeft niet, krijg ik vergoed. En wat al helemaal niet geeft, is dat ik zonder Tinder helemaal mijzelf kan zijn en niet voor onaangename verrassingen kom te staan. Ik bedoel, het leven is zonder Tinder al druk genoeg. Welke hitsige, stressverhogende, hoofdpijn veroorzakende gek dat bedacht heeft?...

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.3 met 3 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)