Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Burgerlijk schetsboek

Langzaam werden de contouren duidelijk. Rechtspraak was er alleen voor degenen die een advocaat konden betalen, en die tenminste konden bewijzen dat ze aan de goede kant van de streep hadden gelopen. Het kwam in golfbewegingen op ons af, de oude doos werd weer een nieuwe doos, en de nieuwe doos was al snel weer een oude doos. Het burgerlijk schetsboek tekende contouren, het waren niet alleen asielzoekers die zich bezondigden aan het vrouwelijke schoon, maar ook acteurs, filmproducenten, en niet in de laatste plaats intellectuelen.

De brug vanaf het eiland eenzaamheid was een brug die ik zelf moest proberen te onderhouden. Er kwamen alleen nog maar Russen binnenvliegen.
Via het internet, ze zochten contact, omdat het in Rusland lastig was om gevoelens te uiten wanneer je tot een bevolkingsgroep behoorde die slechts bestond uit eenzame mensen. Het was een virtuele luchtbrug, een brug die te zwaar was voor mijn tedere schouders.

Ik had mijn eigen ideeën over de Russen, het waren dikwijls goedgebouwde mannen die in de kou stonden en hun verlegen ademlucht uitstootten in de koude lucht van de Russische avond. En ze hielden net als ik van wolven en van een glas rode wijn na een portie stevig avondeten.

De bekendste Rus was Aleksandr. Ik had hem aangeschreven omdat hij genoemd was naar de bekende dichter, maar ik was vermoedelijk abuis omdat hij afwijzend reageerde op mijn naar het Engels vertaalde thuisgedicht.

Een voor een zag ik ze weer voorbij komen de Russen uit het verleden. In de vroege najaarsavond van mijn alleen zijn las ik een aantal mailbrieven nog eens na.

Lieve Bjarne,

Het spijt me erg dat het zo lang heeft geduurd dat ik je de rest van mijn bericht heb kunnen schrijven.
Mijn moeder is in de tussentijd overleden, en ik heb haar begrafenis moeten regelen. Toen ze eindelijk begraven was kreeg ik het moeilijk, ik heb wat tijd nodig gehad om de draad weer op te pakken.
Ik werk als bloemist. Ik heb ontwerp cursussen voltooid. Ik ben bezig met dressing van interieurs door middel van bloem composities. Ik mag mijn werk ook mijn hobby noemen. Ik werk van maandag tot zaterdag van 8 in de ochtend tot 18 uur. Op zondag heb ik een vrije dag, maar word ik soms ook gedwongen te werken. Op mijn werk weet niemand dat ik een homo ben. In mijn land behandelen mensen homo's zeer slecht. Om deze reden heb ik te verdwijnen van wie ik ben. Om deze reden heb ik besloten om een blik op het Internet te werpen. U bent de eerste persoon tegen wie ik zo openlijk kan praten.
Ik wil leren hoe u willen vrije tijd? Graag biljarten, om te luisteren naar muziek, bekijken film, soms heb ik gelezen en ga ik lopen. Ik droom vaak om tijd voor romantische avonden met de persoon.
Welke muziek luister je naar? Ik graag luister klassiek en pop.

Jouw vriend in Rusland.

Dat was de eerste Rus, de bloemist.

Dankzij deze Rus kwam ik op het idee om het burgerlijk schetsboek te herzien.
Er zouden voortaan iedere zondag bloemen op het dressoir staan.
Als stille ode aan al het vrouwelijke schoon.

Schrijver: Bjarne Gosse, 10 november 2017


Geplaatst in de categorie: overig

4.3 met 3 stemmen 692Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)