Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Zomertijd

Zo begint de zaterdag al vroeg op de avond van de discussie, klokken stilzetten, of juist ver-zetten. Zeg vrouw, een uur terug toch? Ja man, een uur terug! En zo geschiedde, alle klokken in huis stonden zaterdagavond al een uur vroeger! Heel raar, maar nou was het toch een rare dag want we moesten dochterlief gedag gaan zeggen, die vertrok voor tien dagen naar het verre Amerika. Een tiendaagse gewonnen studiereis, gewonnen met 19 anderen.

Heel mooi voor haar, echt geweldig maar ik kan geen afscheid nemen, dus wegbrengen is geen optie, maar gelukkig werd ze vanmorgen opgehaald! Man en kids zijn thuis en ik krijg de oudste te logeren, die vindt dat helemaal niet erg, want het is altijd prima als ze komt, beide oma’s zorgen voor de achterblijvers, inclusief pappa natuurlijk!

Terugkomend op de klok, liggen we er op de oude tijd om elf uur in, maar de nieuwe tijd was (fout natuurlijk) tien uur! De nacht een ware verschrikking, niet alleen vanwege dat uur, maar ook omdat dochter een vliegreis heeft!

Dan gaat om even over zeven uur de telefoon, de verpleging wil al komen om m’n oedeembepakking aan te doen, ik zeg, kind je bent niet lekker (dit is gecorrigeerd natuurlijk) het is mij te vroeg, ga maar naar een ander en ik zie je later wel!

Ze komt ook een krap uur later en dan blijkt gewoon dat ik de kapitale blunder begaan heb door de klok een uur terug te laten zetten, want die moest natuurlijk vooruit worden gezet! Kanonnen, wat ongelofelijk stom!

Een hoofd als watten, een kater van de appelsap en een kind in de lucht, je snapt dat mijn zondag niet loopt zoals gewoonlijk!? Ik zal blij zijn als ik een berichtje krijg: mam ik ben er! Tot dan blijft het hoofd niet doen wat het moet doen!

O ja, de klokken staan inmiddels goed hoor!

Schrijver: An Terlouw, 31 maart 2019


Geplaatst in de categorie: tijd

3.8 met 4 stemmen 578Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)