Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

We waren niet van gisteren

We waren niet van gisteren, mijn lieftallige erudiete hospita en ik, minnaar en scholier.
Terwijl Emma de Nederlandse boekenmarkten aan het afstruinen was, op zoek naar eerste drukken van Couperus, Jean Genet en andere bekende door haar zo geliefde auteurs, schreef ik geheime liefdes gedichten aan mijn oude schoolmakker Kees Broodakker.
Ik hield mezelf in leven door Frits de zwarte kater te knuffelen en af en toe mee te genieten van het gekookte visje dat ik hem voorschotelde om zijn muizenmenu van variatie te voorzien.

Ik durfde de onbeholpen gedichten voor Kees niet aan hem op te sturen. Ik wist niets over de herenliefde en hij was immers overtuigd homoseksueel. Wat ik wel wist was dat mijn gevoelens oprecht waren.
En alhoewel ik nog steeds van mijn erudiete hospita hield was ik in mijn gevoelswereld steeds meer verbonden geraakt met Kees, die zo wonderschoon mijn zelf geschreven gedicht had voorgedragen op een gedichtenavond voor amateurdichters en hun huiselijke aanhang.

Hoe kon ik weten hoe het met een man kon zijn? Kees was geen manlijke man en er waren natuurlijk ook andere Kezen. Maar er was maar één Kees Broodakker en dat was de Kees waar ik telkens aan dacht.

We waren niet van gisteren, Kees Broodakker en ik, Bjarne Gosse, maar het was nog een hele kluif om van vandaag te zijn.

Schrijver: Bjarne Gosse, 14 juli 2019


Geplaatst in de categorie: emoties

4.3 met 3 stemmen 721Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)