Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Taal van de zomer 52

De wolken lieten de Nederlandse zomer even met rust en gaven de zon de kans om voor helderheid te zorgen.

De relatie tussen Frits de zwarte kater en de jeugdige Bjarne begon te bekoelen. Het harige beest had meer belangstelling voor muizen dan voor zijn trouwe verzorger, die een aanzienlijke korting op zijn huurbedrag kreeg in ruil voor deze dienst. Bjarne legde zich er bij neer. Er was een ander gevoel dat hem verontrustte. Bjarne begon door hun correspondentie steeds meer aan Kees Broodakker te denken. Bjarne bedacht zich dat hij misschien een beetje biseksueel was geworden omdat Kees zo openlijk homo was.
Kees begreep zijn gedichten beter dan Emma dat deed, en hij stond wat afkomst betreft wat dichter bij zijn belevingswereld dan Peter Halm, die toch altijd iets wat elitair was met zich meedroeg. Het gaf een fijn gevoel om met Kees te corresponderen.

De jeugdige Bjarne was in het verleden als eens eerder verliefd op een jongen geweest, maar dat was al lang geleden, toen hij nog in de puberteit was. Bjarne had er nadien nooit meer aan terug gedacht, maar deze gevoelens voor Kees werden voor hem steeds duidelijker. Het leek alsof hij extra zijn best wilde doen om mooie gedichten voor hem te schrijven. Gedichten die niet alleen over het dagelijkse leven gingen, maar ook over de spannendere dingen des levens, zoals de liefde en het vermogen om te overleven.
De jongeling Bjarne verlangde naar een foto van Kees. Hij wilde weten hoe Kees er tegenwoordig uitzag, nu hij niet meer een verlegen muurbloem was, zoals hij hem vroeger had gekend.

Bjarne had zin in bier. Hij kwam Peter Halm in de kroeg tegen. Het was meteen duidelijk dat hij coke had gesnoven. Hij zag het aan de blik in zijn ogen en de onverstandige manier waarop hij tegen Bjarne sprak. Hij was Bjarne aan het uitdagen. Hij deed nichterig en flauw. Bjarne hield er niet van wanneer Peter zich zo gedroeg. Bjarne probeerde hem van zich af te schudden, maar hij werd steeds opdringeriger. Bjarne moest plots weer aan Kees denken. Hij vermande zich en schudde Peter van zich af door hem een flinke duw te geven.
Bjarne nam snel de benen om een conflict te voorkomen.
Toen hij achterom keek zag hij dat Gerard Vroeg de vervelende Peter tegenhield. Gelukkig maar, want Bjarne voelde dat hij in rood kwam.
Peter kon zo ongelofelijk arrogant doen wanneer hij coke had gesnoven. Dan was het echt een vileine man die geen blad voor de mond nam en die het liefste zo snel mogelijk op zijn prooidier afging om die te vernederen met zijn scherpe tong.
 
Toen de jeugdige Bjarne thuis kwam in het huis van zijn hospita was Frits de kater nergens te bekennen. Bjarne besloot hem niet te gaan zoeken. In bed lag hij toen hij weer aan de elegante Kees moest denken. Zijn gedachten werden steeds intiemer.

Bjarne Gosse vroeg zich opnieuw af of hij misschien biseksueel was omdat hij zoveel genegenheid voor Kees voelde. Misschien dat Emma vanuit Portugal zijn gedachten kon lezen op dat moment, want ze verscheen plots opzichtig naakt in zijn brein zonder voorafgaande aankondiging. Alsof ze op haar manier, zonder kledij, de onschuldige Kees uit zijn verfijnde gedachten wilde verjagen. Voordat hij het wist had Bjarne een flinke slaap te pakken en sliep hij in één ruk door naar de vroege ochtend. De ochtend die begon met de brutale Frits die hem een dode muis kwam brengen.

In de middag zou Arthur weer komen om te helpen met de opdrachten voor wiskunde. Arthur zag er energiek uit in zijn strakke korte broek en gestreept poloshirt. Met veel geduld legde hij de ingewikkelde opdrachten uit aan de jeugdige Bjarne.

Schrijver: Bjarne Gosse, 2 september 2021


Geplaatst in de categorie: overig

4.0 met 1 stemmen 259Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)