Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juli 1983

In de kroeg had Jan Boter het hoogste woord. Hij brabbelde iets over een Chinees die een scheet liet in China, en bijna iedereen moest lachen. Bjarne niet, hij was in gedachten bij zijn muze die hij de volgende dag weer in de achtertuin ontmoette.

Hij bleef maar staren naar topless Emma, druk in de weer met de zonnebloemen, vitaal in haar rode slipje. Bjarne hoopte heimelijk dat er nog veel meer van dat soort snikhete dagen zouden komen. De hele zomer zomerse warmte. Het temperde zijn stille begeerte en het gaf zijn vrolijke karakter een onweerstaanbare glans.

Alhoewel er toch duidelijk in de diverse media was gewaarschuwd voor een zonnesteek leek Emma zich daar niets van aan te trekken. Als een bezield bezig bijtje was ze volop bezig in de tuin terwijl de zon steeds hoger in de hemel klom. De temperatuur steeg gestaag en dat had invloed op zijn hospita die uit voorzorg een hoed van stro had opgezet. Onafgebroken was ze nu aan het heen en weer dragen met kleine planten die ze op de plantenmarkt had gekocht.
Het was een prachtig uitzicht haar zo topless bezig te zien. Het was te warm om te studeren. Bjarne zocht wat verkoeling onder de parasol. Het was nu ronduit heet en hij constateerde dat dit ook voor Emma gold. Als een uitdagende diva commandeerde ze hem om ijsjes te gaan kopen bij de supermarkt. Bjarne Gosse haar boodschappenjongen.
Er was nog plaats in de diepvries. Hij besloot aan haar wensen te voldoen, wanneer hij haar tevreden kon krijgen waren er eerder aangename dingen gebeurd en dat zou ook deze keer zo maar kunnen gebeuren.

Bjarne Gosse had geluk, er was nog een verpakking ijsjes over in de supermarkt. De rest was inmiddels uitverkocht omdat het volop zomer was. Enthousiast ging hij terug naar huis. Hij deed de ijsjes in de diepvries op twee ijsjes na. Hij liep met die twee ijsjes naar de tuin waar het inmiddels snikheet was en waar zijn aantrekkelijke hospita tot zijn verbazing helemaal poedelnaakt rond liep met een tuinslang in haar hand. Ze was een klein zwembad aan het vullen. Een rubber geval van de Blokker. Bjarne had er weinig vertrouwen in, maar Emma was lyrisch. Bjarne vroeg zich af of ze toch niet een zonnesteek had opgelopen? Voordat hij het wist, lag ze met haar naakte lichaam in dat zwembad en nam het ijsje in ontvangst. Hete Emma had verkoeling gezocht en die had ze uiteindelijk gevonden. Vanuit haar kleine privé zwembad vroeg ze de jeugdige Bjarne om een fles rosé koud te zetten. “We bestellen straks een pizza Bjarne, het is zomer, tijd om te genieten.”
Bjarne nam de lekkerste fles rosé uit de wijnkast en zette die in de koelkast. Hij twijfelde niet langer. Hij ontdeed zich van zijn zomerse kleren en hij sprong bij Emma in het zwembad.

Terwijl de hoge temperatuur hen dorstig maakte en de roze wijn naar binnen gleed, kregen ze ook zin in de liefde. Tijdens het eten van de rijk belegde heerlijke pizza begon zijn erudiete hospita met flirten in haar geboortekostuum. Bjarne zelf had ook niet veel om het lijf, een handdoek om zijn middel om niet helemaal naakt te zijn. 

Emma was weer in haar verhalen en alles wat ze vertelde vond de jongeling Bjarne interessant. Onwaarschijnlijk waar zij allemaal verstand van had. Literatuur, de betekenis van Pessoa, beeldende kunst, de schilderwerken van Francis Bacon en zelfs sport, turnen voor vrouwen, politiek en het klimaat passeerden de revue. Bjarne werd er weemoedig van, zoveel kostbare informatie van deze naakte vertellende vrouw. Af en toe een glimlachje of een ondeugende blik. Het bleek te volstaan om haar nog enthousiaster te laten vertellen. Ze had ervaring om voor een groot publiek lezingen te houden, maar aangeschoten door de wijn en met de zomerse weelde van haar vrijwel geheel ontblote huurjongen kwam zij eigenlijk pas goed op dreef. De ene na de andere anekdote kwam uit haar welbespraakte vrouwenmond.
En ze bleek veel belangrijke mensen te kennen door haar reizen over de hele wereld. Vooral de beroemdheden uit het verre Amerika leverden levendige anekdotes op. Het onderonsje met Mick Jagger en Lou Reed. De korte ontmoeting met haar muzikale held Bob Dylan. Bjarne voelde dat hij weer verliefd op haar werd.

Zijn slippertje met Thea van de volkoren biscuitjes en zijn heimelijke liefde voor Kees verdwenen als sneeuw voor de zon uit zijn gedachten. Dit was de vrouw van zijn leven. Zijn lieve erudiete Emma, de vrouw die alles wist over deze wereld en haar gedrochten. Ze werd steeds enthousiaster, vertelde met passie over het missionarisstandje terwijl de jeugdige Bjarne dacht aan op zijn hondjes. Wat er volgde was er een zwoele nacht waardoor ze pas tegen de ochtendschemering er achter kwamen wat er nu werkelijk gebeurd was. Alle hoogtepunten overtroffen in volle overgave tot de liefde. Hun liefde was uitbundiger dan ooit. Met niets anders dan liefde in het vizier voor de toekomst.
De zomerse warmte had hen goed gedaan.
 

Schrijver: Bjarne Gosse, 5 december 2021


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 3 stemmen 263Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)