Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

September 1983

Maarten Wolvenknaap kwam op het bizarre idee om de muren van de voormalige danszaal donkerblauw te schilderen. Drie dagen was hij druk aan het werk om de ruimte klaar te krijgen voor feest en expositie.

Het bericht dat Kees hem stuurde over het verdwijnen van de wildernis ten behoeve van een landschapspark, geschikt voor recreatie bezorgde Bjarne gemengde gevoelens. En wat moest hij met die foto’s. Hij durfde ze ook niet te verscheuren, die erotische foto’s, want dan had hij het gevoel dat hij hem pijn deed. Dat was wel het laatste wat hij zou willen.

Bjarne had een zwak voor Kees omdat ze dezelfde zenuwtrekjes hadden.
Waarom kon hij niet met hem op een wolk gaan zitten en alle aardse ellende even vergeten?

De hoge ramen en het grote koepeldak zorgden voor voldoende licht in de inmiddels donkerblauwe expositie ruimt. Maarten wilde alles in orde maken voor het feest van de eenentwintigste verjaardag van Bjarne.

De flamboyante hospita Emma zou zich wel weer in weelde laten baden in haar geliefde Parijs, waar ze verbleef om dure lingerie aan te schaffen om in te flaneren. Ze kon zich heel wat veroorloven sinds ze de wind in de rug had. Er zat voor Bjarne Gosse niets anders op dan het visje voor Frits te gaan koken.

Zijn leven was nu even helemaal zonder tastbare liefde. Hij moest zich op zijn herexamen Scheikunde voorbereiden. Het was de derde grote test na de zomervakantie.

Peter Halm was in het zuiden van Italië met zijn nieuwe vriend. Ze hadden het er naar hun zin. Hij stuurde Bjarne Gosse een foto waarop ze lachend poseerden voor een fontein. Wat een leuke vriend! En wat een prachtige fontein!

Aan het prachtige zomerse weer kwam plots een einde. De zonnige dagen moesten plaats maken voor het herfstachtige weer dat door de eeuwen heen kenmerkend was geworden voor het Nederlandse klimaat. Het regende in Utrecht en Bjarne verveelde zich.

Er lag post van Kees Broodakker op de deurmat. Deze keer geen ongevraagde naaktfoto’s of gedichtenboeken of een schrift, maar een heuse liefdesbrief met allerlei suggesties voor het bedrijven van de liefde. Hij had zijn onverbloemde emoties aan het papier toevertrouwd.
Bjarne voelde zich er ongemakkelijk bij. Hij kon het toch niet nalaten om het allemaal te lezen. Het was fantasierijk en liefdevol geschreven, direct en zonder omwegen. Af en toe citeerde hij de schrijver Gerard Rat wanneer hij een bijzondere wending aan zijn bespiegelingen over de liefde wilde geven.
Hij maakte duidelijk dat hij het een en ander met Bjarne wilde gaan beleven. Intens en zonder taboes. Tegelijkertijd wel erg opdringerig. Een dubbel gevoel wekte het op. Kees was niet iemand waar Bjarne Gosse graag boos op werd. Deze keer ging hij erg ver.

Schrijver: Bjarne Gosse
28 december 2021


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 2 stemmen 362Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)