Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Het diner 5

Uit pure verlegenheid staarde Bjarne weer naar de vijver op het meesterlijke schilderij, dat aan de muur hing. Het leek alsof de sierlijke zilverwitte zwanen bewogen. Bjarne voelde dat Emma Petronella naar hem keek. De verlegen jongeman kon niet anders dan terugkijken. Ze keek naar Bjarne alsof ze hem probeerde te doorgronden. Hij was niet doorzichtig. Bjarne had geheimen waar je als jongeman trots op kon zijn. Zij wist niets over zijn libido. Zij mocht nog niets vermoeden. Zijn geheim was een geheim om over te zwijgen. Geheimen moesten geheimen blijven. Vrouwen hoefden niet alles te weten. Al zouden ze dat wel willen.

De roes van rode wijn bracht de naïeve Bjarne opnieuw in mijmering. De jongeman had een rugzakje vol met verlegen gevoelens bij zich. Bjarne Gosse wist niet waar hij dat rugzakje moest uitpakken. De avond had zoveel indrukken gegeven, het voortreffelijke eten, verrukkelijke rode wijn, beeldschone aantrekkelijke vrouwen. Er was een verlangen dat Bjarne wilde koesteren. Hij wist niet hoe hij verlangens moest koesteren. Het was stil in hem. Er was ergens in een verte lawaai. Een verleden dat hem leek te achtervolgen. Onzekerheid over de toekomst.

De geheimzinnigheid van de liefde begon een eigen verhaal te vertellen. Opeens bedacht hij zich dat hij de nieuwe reken methode uit zijn hoofd moest leren. Er was een proefwerk wiskunde aanstaande. Hij moest een hoog cijfer halen om niet door de mand te vallen.
Victoria kwam lachend uit de keuken.
“Deze fles rode wijn is heel bijzonder!” zei ze met haar Franse accent terwijl ze naar de kurkentrekker zocht. Het was grappig haar zo bezig te zien. Bjarne werd weer wakker uit zijn mijmering, maar dat duurde niet lang.

De rode wijn van een verrukkelijke kwaliteit begon hem steeds weer naar zijn steeds nadenkende maar immer verlegen hoofd te stijgen. De arme jongeling was het niet gewend om rode wijn te drinken en de zalmneus had best voor een goede bodem gezorgd, maar Victoria Martin was gulzig met het inschenken uit de nieuwe fles en ze had iets in zich waardoor de lieve Bjarne niet kon weigeren wanneer ze naast hem kwam staan om de wijn in te schenken.

Het was niet vreemd dat Bjarne Gosse de volgende dag niet helemaal meer wist wat er allemaal gebeurd was. Zoveel indrukken, zoveel levendige vrouwelijke schoonheid in beeld en taal.
Er had een gezellig diner plaatsgevonden in de hoofdstad van de provincie Utrecht. Hij had er aan deelgenomen en Bjarne had er van genoten.

Toch kon Bjarne Gosse zich niet alles herinneringen. Het was alsof hij zich in een magische droom had bevonden.
Wat was er gebeurd toen hij bedwelmd op de bank was gaan liggen?
Terwijl Bjarne sliep ontstond er een nieuwe droomtaal, die alleen door dwazen werd gesproken.
 

Schrijver: Bjarne Gosse
11 april 2022


Geplaatst in de categorie: drank

4.7 met 3 stemmen 230Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)