Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juli 1984 2

Daar zat de verlegen Bjarne dan naast Kees Broodakker in zijn splinternieuwe blauwe auto. Hij was stil. Dat zwijgen was aangenaam. Bjarne voelde zich gelukkig met hem zo dicht bij zich. Plotseling begon Kees toch te praten.
“Bjarne”, sprak hij, en toen viel er een stilte alsof hij niet verder durfde te praten.

“Ik moet je toch iets vertellen”, praatte hij verder.
“Wat wil je dan vertellen Kees?”, vroeg Bjarne omdat hij weer zweeg.
“Ik vertel het je straks wel als we op het strand zijn Bjarne. Ik weet nu even niet hoe ik het moet zeggen. Heb je er nog zin in?“
“Ja Kees, ik ben al heel lang niet naar de zee geweest.”
“Oh” zei Kees en hij liet een kort lachje horen, alsof hij een ander antwoord had verwacht. Hij zag er sportief uit in zijn dunne rode zomerjack en zijn korte broek van linnen. De donkerblonde Bjarne Gosse keek verlegen naar zijn mooie benen. Waarschijnlijk kon Kees dat merken want hij legde opnieuw zijn hand op het linkerbovenbeen van de warme Bjarne.

“Je bent een lieve kerel Bjarne”, sprak hij plotseling. Bjarne draaide het raampje open omdat het warm werd in de auto. Kees keek even lachend naar hem en streelde Bjarne toen plotseling over zijn schouder.

Bjarne wist dat de aanhankelijke Kees op het verkeer moest letten dus hij schoof voorzichtig wat meer naar de deur van de blauwe auto.
“Nog een half uurtje rijden Bjarne”, stelde Kees hem gerust. Twintig minuten later kwamen ze de eerste verkeersborden richting strand tegen. En tien minuten daarna parkeerde Kees zijn nieuwe auto op een parkeerplaats nabij het strand. Als twee uitgelaten jonge honden sprongen ze uit de auto met de zwemspullen. En alsof ze het met elkaar hadden afgesproken zetten ze het op de drafje om zo spoedig mogelijk de zee te zien. Ze klommen met de trap de laatste duin over en daar zagen ze de zee. Kees gaf Bjarne een speelse duw, alsof hij wilde zeggen: “ga dan Bjarne, daar ligt de zee aan jouw voeten.”

Het was prachtig weer. Veel mensen op het warme zand.

Schrijver: Bjarne Gosse
30 mei 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

4.5 met 2 stemmen 153Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)