Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juli 1984 4

Verlegen zaten de twee jongemannen naast elkaar op het warme strand gekoeld bier te drinken. Kees haalde een flacon zonnebrandcrème uit zijn groene strandtas. Bjarne kreeg onmiddellijk een donkerbruin vermoeden wat Kees hem ging vragen. En ja hoor, Bjarne hoorde zijn woorden als lieflijke muziek.
“Zal ik je rug even insmeren Bjarne.” Kees vroeg het gelukkig zonder dubbelzinnige ondertoon. Bjarne zei niets maar draaide braaf zijn rug naar hem toe als teken van bijna dierlijke aanhankelijkheid.
De warme sterke elegante mannenhanden van Kees smeerden zijn rug in met de verkoelende crème. Bjarne was volledig geconcentreerd op zijn aanraking alsof er geen andere mensen op het strand waren die dit intieme tafereel konden zien. Kees maakte er werk van alsof het een les was hoe je iemand zorgvuldig in moest smeren. Toen hij klaar was gaf hij Bjarne de kleine flacon en vroeg hem droogjes. “Nu jij Bjarne.” Bjarne smeerde de rug van Kees Broodakker zo goed als hij kon in, zodat Kees hetzelfde zou voelen als hetgeen hij had gevoeld toen hij het bij hem had gedaan.

De twee mannen gingen allebei op de buik op de handdoeken liggen en lieten de eerste twee blikjes bier wat bezinken. Er waren nog twee biertjes over, maar Bjarne vroeg zich af of het verstandig was omdat Kees nog moest rijden om hen terug te brengen naar Utrecht. In de verte, verderop op het strand klonk een lied van Queen uit een transistorradio. Af en toe waaiden flarden van de muziek langs de oren van de heren die lagen te zonnebaden.

Een half uur later maakte Kees toch de twee laatste blikjes open. “Je moet toch nog terugrijden Kees”, sputterde Bjarne tegen maar Kees kwam met een verrassend antwoord.
“Er is hier op loopafstand een Hotel in de duinen, laten we daar gaan dineren en overnachten. Ik betaal, ik heb een auto gewonnen, schatje.” Dat schatje kwam er onbevangen en puur uit, maar Bjarne moest toch even nadenken voordat hij een antwoord gaf. Hij nam een flinke slok van het bier en antwoordde toen onzeker.
“Ja, leuk Kees als jij dat wilt.” Kees sloeg zijn arm om hem heen en gaf hem midden op het overvolle strand een knuffel. Dit was iets anders dan het speelse gestoei. Dit was gemeende tederheid. Bjarne probeerde zich los te wurmen, maar Kees drukte hem stevig tegen zich aan. Alsof hij Bjarne nooit meer los zou laten en ze samen altijd op het strand zouden blijven zitten.

Het laatste blikje bier tikte hard aan. Bij hen allebei. Ze doezelden een beetje weg in de zon, half dromend over het Hotel in de duinen. Verlangend naar een bed. Toen ze weer enigszins helder waren besloten ze toch even de zee in te gaan om even door het zilte water te lopen. Pootje baden. Niet verder dan tot de knieën, ver weg van de stroming. De zomerse zon straalde een warme gloed over het golvende zilte water.

Schrijver: Bjarne Gosse
8 juni 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

4.7 met 3 stemmen 144Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)