Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

januari 1987

Terwijl Trudy zich er niet voor schaamde af en toe vreemd te gaan, bleef Bjarne Gosse trouw aan zijn muze. Hij was werkelijk verliefd op haar geworden en dat was niet vreemd, want ze was een mooie jonge vrouw geworden met stevige borsten, een wulpse kont en een intelligente kijk op het leven. Ze wist waar ze voor stond in het leven en ondanks haar extreme uiterlijk was ze aangenaam om te zien.

Terwijl er van alles aan de allerdiepste emoties in hun omgang bleef knagen, hadden Trudy en Bjarne toch een intelligente band met elkaar. Ze had hem verteld dat haar broertje Fjodor in een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen zat en dat haar moeder in Amsterdam was komen wonen om dichter bij haar kinderen te zijn. Bjarne begreep de inhoud van haar rugzakje goed. Hij had het zelf ook niet makkelijk gehad in het leven. Wat als hij Berend niet tegen was gekomen en hij geen kamer had gevonden bij Emma, die nog steeds rondspookte in zijn verlegen hoofd.

Op een regenachtige middag tegen het einde van de januarimaand van 1987 kwam Bjarne Trudy's jonge broer Fjodor tegen op straat. Hij vertelde met zijn met regen vermengde tranen dat hij was weggelopen uit het tehuis. Bjarne besloot hem naar zijn oudere zus te brengen. Trudy was hem dankbaar. Ze had zich zorgen gemaakt over Fjodor die al twee dagen was vermist. Ze zou wel met hem gaan praten, want hij was te jong voor een kraakpand en te eigenwijs voor moeder Mol.

Bjarne nam afscheid en hij ging weer terug naar zijn woning in de Spaarndammerbuurt. In de brievenbus lag een brief van Emma.
Bjarne las de brief met gretige nieuwsgierigheid. Al snel werd het argwaan.
Een verhaal over natuuronderwijs versus cultuuronderwijs. Alsof Bjarne met zijn tuinbouwschoolachtergrond een halve barbaar was gebleven. Maar wacht, in de tweede helft van de brief begon het nuanceren. Ze had Bjarne toch intelligent gevonden. En ze had weer last van haar hernia. Ze dacht erover een nieuw matras aan te schaffen, maar ze zag op tegen de aanschafprijs.

Onbegrijpelijk hoe groot de afstand was geworden tussen Emma en Bjarne die zijn draai in Amsterdam had gevonden. Ze had zijn opstel weer gelezen, over het meisje met de rode haren. Hij had het haar gegeven, zodat ze iets van hem kon lezen. Ze schreef er over in haar brief.

Schrijver: Bjarne Gosse
17 november 2022


Geplaatst in de categorie: overig

4.5 met 2 stemmen 367



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)