Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Zomer 1995

“ Elke regel die je schrijft gaat rechtstreeks naar mijn hart. Dit zijn geen overdraagbare emoties. Ik hou zoveel van je mijn lieveling. Al mijn vrije tijd denk ik aan jou, aan je glimlach.
Je bent een oprecht en aardig persoon, dus ik ben blij om met je te communiceren!
Het is moeilijk om vrienden te vinden in onze gemeenschap. Je begrijpt waarschijnlijk zelf waar er discriminatie tegen homo's is.
Je kunt dus zeggen dat ik geen vrienden heb, er zijn alleen vriendinnen.
Heb je vrienden? En hoe verhouden zij zich tot jouw oriëntatie?
Ik denk dat het nog te vroeg is om over seks te praten. Laten we hier even de tijd voor nemen.“

Bjarne nam een slok van zijn thee en ging verder met lezen van fragmenten uit het verhaal.

“Ik ben in een ongelooflijk goed humeur vandaag. Ik werd vroeg in de ochtend wakker met gedachten aan jou en realiseerde me dat mijn lichaam al wakker was geworden omdat er iets uit mijn onderbroek stak. Toen ik masturbeerde, stelde ik me je voor. Ik dacht dat je hand het deed en ik kan mijn gevoelens niet overbrengen als ik klaar ben. Het spijt me voor zulke details, maar ik heb al gezegd dat ik mijn emoties en verlangens niet kan verbergen. Ik wil je nog veel meer vertellen, maar woorden in een brief kunnen mijn echte gevoelens niet overbrengen.
Zo te zien ga jij ook een drukke dag tegemoet. De garnalenspecialiteit klinkt ongelooflijk, ik weet zeker dat je ex-vriend veel moeite heeft gedaan om het voor je te maken. En natuurlijk een leuke tijd met vrienden die je komen helpen in de keuken.”

Het was een zomermiddag in het jaar 1995. Met nieuwsgierigheid las Bjarne de passages uit de nieuwe roman van Violette Zandheuvel nogmaals over. Hij voelde nieuwe emoties in zich opkomen. Het verhaal ging over de prille liefde tussen een oude Hollandse dichter en een charismatische talenstudent uit Kazachstan, die in de avond als ober werkte in een restaurant.

“Het is heerlijk weer een levendig bericht van jou te ontvangen en ook het komische filmfragment weet me te bekoren met een begeerte die verder gaat dan alleen vriendschap.
Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik jou, mijn lieve tijgerwelp uit Kazachstan, in mijn leven ben tegengekomen. Het lijkt me heerlijk om op jouw toverfluit te musiceren en je te laten genieten van mijn aanhankelijke liefde. We zijn allebei gewone mannen, de liefde heeft ons samengebracht.”

Vijf zomerse middagen had Bjarne nodig om het boek uit te lezen. De laatste bladzijde las hij met een brok in zijn keel.
Een week later kwam Astrid op bezoek. Om bij te praten over het leven op de kunstacademie.

Schrijver: Bjarne Gosse
11 mei 2023


Geplaatst in de categorie: liefde

4.5 met 2 stemmen 179Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)