Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Voorjaar 1996

Het voorjaar van 1996 begon met een bizarre droom vol begeerte en genegenheid.
Bjarne had na een korte periode van voorjaarsgriep een dag in de natuur gewerkt. Opgewekt was zijn verlangen om samen met een man een man te zijn. Hij had zich neergelegd bij zijn intellectuele beperkingen en voelde een oerinstinct door zijn aderen stromen. Het leek steeds dichterbij te komen, die eerste ontmoeting met de manlijke natuur.

Een boze nacht viel over de stad. Bjarne had drie nachtmerries omdat hij zijn liefde niet langer aan een vrouw wilde geven. De relatie met Astrid was inmiddels vriendschappelijk geworden. Er waren geen vrijpartijen meer, wel discussies en bemoeizucht. Astrid was een preutse vrouw met sadistische neigingen, overgehouden van een beroerde jeugd. Bjarne probeerde het contact vaak te vermijden, maar ze kwam steeds terug om de boel te beheksen met haar argwaan en haar vermogen om overal vertwijfeling te zaaien. “Is dit nou liefde?” vroeg Bjarne zich af terwijl hij probeerde te achterhalen wat de betekenis van de drie nachtmerries geweest was.

Nooit meer een bericht van Kees Broodakker, geen contact meer met Gerard Vroeg en Maarten Wolvenknaap. Af en toe een telefoontje van Emma, die mentaal weer wat was opgeknapt. En Jan Boter, die probeerde het werk van Bjarne te verkopen, via zijn kennissenkring.

Uiteindelijk realiseerde Bjarne zich dat zijn aannames over Astrid onterecht waren. Haar pesterijen waren slechts bedoeld om hem te stimuleren. Hij hield teveel van haar om haar te laten gaan.Eigenaardigheden had iedereen, Astrid had daarnaast nog zoveel
goede eigenschappen.

Toen de boze nachten eindelijk voorbij waren en de nachtmerries terug naar het verleden galoppeerden, ging Bjarne weer met frisse moed verder met het maken van nieuw werk voor de kunstmarkt, waar hij zich voor in had geschreven.

Hij had een toekomst voor zich liggen. Het was slechts een kwestie van tijd.

Schrijver: Bjarne Gosse
26 mei 2023


Geplaatst in de categorie: emoties

4.0 met 1 stemmen 150Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)