Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Zomer 1999

Astrid zei met een dramatische ondertoon dat de laatste zomer van de eeuw was begonnen. Het leek bijna alsof er daarna nooit meer zomers zouden komen. Ze was duidelijk aan vakantie toe.

De zomer van 1999 stond voor Bjarne in het teken van het schilderen. Hij was wat nieuwe dingen aan het proberen met acrylverf op doek. In de tuin van Berend was er genoeg ruimte om te experimenteren.

Het was Bjarne gelukt om bij kunstuitleen “Veelzeggend gesproken” enkele werken op papier in de collectie op te laten nemen. Hij kreeg er een bescheiden huurvergoeding voor. En hij werd uitgenodigd om in de toekomst nog eens langs te komen met nieuwe werken.
Het was een kunstuitleen met werken van mensen met een psychiatrische achtergrond. Er was allerlei werk te vinden, van academisch tot autodidact, van imitaties tot authentiek. Er waren meerdere leden van het Troebel Water Collectief die er werken in de collectie hadden van deze kunstuitleen in Amsterdam West.

In de zomer was Bjarne vaak in de tuin van Berend te vinden. In de avonduren, wanneer het donker was schreef Bjarne korte verhalen of hij luisterde naar muziek. Er waren songteksten die zoveel waarheid in zich hadden, dat het Bjarne inspireerde
om zijn eigen waarheid te vinden.
“Players only love you when they're playing” was een zin uit een song van Fleetwood Mac, gezongen door de blonde Stevie Nicks.
(Dreams). Het bleek maar al te vaak waar te zijn.
“Still a man hears what he wants to hear and disregards the rest” was een zin uit een song van Simon and Garfunkel.
Ook dat kwam Bjarne vaak tegen in zijn leven. Het gaf de songs nog meer persoonlijke betekenis voor Bjarne, die graag naar muziek luisterde. De meeste mensen waren doof voor werkelijke argumenten, lieten zich graag wat wijs maken, wanneer het in hun straatje paste. Bjarne was niet de enige die in een eigen fantasiewereld leefde. Er waren ook anderen, sommigen deden net alsof, anderen gaven het ruiterlijk toe.

Muziek gaf troost, gezond eten was belangrijk, en gedichten lezen zorgde voor gedachtenvoedsel.

Schrijver: Bjarne Gosse
19 juni 2023


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 5 stemmen 329Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)