Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Voorjaar 2001

In het voorjaar van 2001 was Bjarne twintig dromen over het boerderijleven in Portugal rijker. Het waren kleurrijke dromen, vol liefde en aandacht voor de eenvoudige dagelijkse handeling op de Portugese boerderij van Kees. Bjarne was al een vakantie aan het plannen om een bezoek te brengen aan het landgoed van Kees. Een brief uit Portugal gaf een onverwacht antwoord.
De boerderij van Kees was afgebrand door een natuurbrand en Kees verbleef in een hotel in Lissabon. Bjarne schrok van de inhoud van de brief. Kees had nu wel wat anders aan zijn hoofd dan een vakantie met Bjarne. Bjarne kon zijn vakantie in Portugal vergeten.

Berend had tussen twee opdrachten door een week vrij en er werd mooi weer in Frankrijk voorspeld. Hij vroeg Bjarne of hij zin had om een week in Frankrijk rond te rijden en op gemeentecampings te kamperen.

Een week lang toerden Berend en Bjarne door Frankrijk van camping naar camping. Wat opviel waren de vele bloemen en planten in dat gedeelte van Frankrijk. Vier dagen waren ze onderweg met groot enthousiasme, na de vijfde dag werd het minder. Berend kreeg problemen met zijn ingewanden. Gelukkig was het eerste gedeelte van de korte vakantie leuk geweest.

Terug in Nederland dacht Bjarne terug aan de twintig dromen. Een week later kreeg hij een brief uit Portugal. Kees had het stuk land verkocht en de nog levende dieren werden naar de buurman gebracht. Hij zou spoedig terugkeren naar Nederland, waar hij onderdak zocht.

Schrijver: Bjarne Gosse
11 juli 2023


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.3 met 3 stemmen 175Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)