Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De meeste stemmen gelden

“Ja, natuurlijk heb ik gestemd!”, zeg ik vol overtuiging. Maar ben ik er wel zo van overtuigd, dat het ‘natuurlijk’ is? Een stem verloren laten gaan is nooit goed, maar een goede stem uitbrengen is ook zo makkelijk nog niet.

Weken van tevoren worden we al gek gemaakt door media en politici. Het is moeilijk nog een zender te vinden waar je geen Wouter, JP of Femke aan tafel ziet zitten. Zelfs kijken naar roddel-tv of sportprogramma’s is niet te doen, zonder te moeten luisteren naar opgedreunde teksten van zogenaamde wereldverbeteraars. Ik moet toegeven dat het soms wel heel vermakelijke tv is hoor. JP die zich populair probeert te maken door het presenteren van ‘De Privé op tv’ en dierenvriendin Marianne Thieme die beweert liever geen mug dood te slaan. Tja, maak dat de kat wijs! Of mag ik dat niet zeggen? Voor je het weet, word ik van kattendiscriminatie beschuldigd namelijk.

Stemmen op personen is verleidelijk, maar heeft zo weinig nut. Ik vind Marijnissen een geweldig sympathieke man and I love Rita Verdonk, maar geen van hun partijen hebben punten op de agenda waar ik wat mee heb. Ik vind het belangrijk mijn stem te geven aan de partij die standpunten heeft waar ik volledig achter kan staan. Wat kan mij die charmante Wouter Bos schelen als hij dingen uitkraamt waar ik het niet mee eens ben.

Daar ik niet van alle partijpunten op de hoogte ben, heb ik de hulp van de stemwijzer ingeroepen om ze met elkaar te vergelijken. Tot mijn grote verbazing kwam het CDA als eerste grote partij uit de bus rollen. Dat bedoel ik maar met niet weten wat een partij precies bezig houdt en al zeker niet om op personen af te gaan. Als ik namelijk iemand zijn verhaaltjes niet meer aan kan horen, dan is het wel van Jan Peter Balkenende. Aardige man hoor, zolang hij het maar over andere dingen heeft als politiek. Zodra hij het woord neemt, weet ik al precies wat er komt: “Als ik het heb, over, wat ons bezig houdt in de maatschappij……”. Bleeeh! Maar moet ik dan maar niet op het CDA stemmen, omdat de lijsttrekker niet de man is waar ik graag een beschuitje mee zou willen eten?
Mijn keuze is gemaakt.

Echter nu de uitslag binnen is, vraag ik me meer dan ooit af of de kiezer überhaupt wel iets te kiezen heeft. Ik heb werkelijk de ballen verstand van het politieke wereldje, maar het lijkt me vrij duidelijk dat het Nederlandse volk het CDA nog steeds ziet zitten, maar niet meer verder wil met de VVD. Maar wie kiest het CDA uit om mee te regeren? Luisteren ze naar het volk of willen ze op dezelfde voet verder gaan? Niet onze keuze.
Dus ja, ik heb gestemd, maar eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet waarop.

Schrijver: wendy77, 23 november 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 4 stemmen 730Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)