Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De goeien tegen de slechten

Vreemd genoeg surf ik vaak door naar het tabblad ziekte, onderbewust erkennend dat het zo dicht bij me staat?
Ik kan me een eerdere monoloog herinneren waarin ik mezelf vroeg hoe ziek je was, als je dacht gezond te zijn. En hoe gezond, als je denkt altijd wat te mankeren?
De ziekte maakt zwakte, maar het ziekteproces kracht. Het zijn vaak de sterkste mensen die het zwaarst worden getroffen. Misschien teruglijdend naar het gezegde, je krijgt niet meer dan je dragen kunt?

Dat het helpt om zo te redeneren was een feit. Ik weet nog dat, als mijn moeder dit weer eens benoemde, ik me gewoon sterker voelde worden.
Tot ik ooit op mijn allersterkste was, toen geloofde ik niet langer in mijn eigen kracht. Ik ben genezen en pas toen ben ik ziek geworden. Omdat ik toen pas wist, dat ik ooit heel ziek ben geweest.

Het moment dat er wordt vastgesteld, door wie dan ook, dat je ziek bent, begint het genezingsproces. Stap voor stap ga je erkennen dat je ziek bent en wat dit betekent voor je leven. Vaak wordt de ziekte een hele periode je leven, omdat alles om de ziekte draait.
Echter, mijn leven is een ziekte geworden, en om beter te worden, moest ik heel langzaam 'sterven'.

Alle ongezonde gedragingen, verkeerde gedragspatronen, verslavingsproblematiek en eetstoornissen werden gediagnostiseerd, geobserveerd en genegeerd. Alle liefde, warmte en geborgenheid werd gevoed, zodat er een evenwicht in mijn ziektebeeld zou ontstaan.
En bij beter worden hoort, heel vaak, eerst veel zieker worden. Wat ben ik ziek geweest, en nu nog.
Binnen in mij vechten de goeien tegen de slechten.

De krachtige zwakte wordt overwonnen
door de zwakke kracht.

Schrijver: Stephanie-Joy, 20 juli 2007


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.4 met 10 stemmen 1.447Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)