Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Gewoonteman

Waarom trekken mannen een korte broek aan? Wat hebben zij daarin te zoeken? Warm weer, dus hup maar met de geit? Mannen in korte broeken zien er net zo meelijwekkend uit als vrouwen in een legging. Toegegeven, sommige vrouwen kunnen hem hebben. Strakke billen in zo’n wit niemendalletje. Dat zijn de uitzonderingen. In de meeste gevallen blubbert het vet dwars door de legging heen. Dan help zelfs een Sonja B. niet meer.

Terug naar de korte broek. Dat uitzicht op die knobbelbenen omgeven door klitterig haar. Meestal spierwit en niet bruin te krijgen ook al wordt er twee dagen achter elkaar in de zon gelegen. Leg ze eens een uurtje in een barbecue boys! Dat wil wel eens helpen.
Heren, zonder gekheid, dat kan toch niet! Als ik mijn eigen benen bestudeer verzeker ik mij er eerst van dat er echt niemand in de omgeving is die mee kan loeren. Pas dan en echt pas dan bekijk ik mijn benen. Vorm,beharing,lengte. Vorm?, tja! Beharing?, pfff.. Lengte? Nou ja.
Met die aanblik kun je de medemens niet opzadelen.

Er is één categorie mannen die echt alles slaat. De gewoonteman! De gewoonteman hijst zich niet eerder in een korte broek voor het minstens 32 graden is. En dan bedoel ik, al minstens een week 32 graden. Dan trekt hij de spijkerbroek van Zeeman of de Schoenenreus pas uit. De gewoonteman trekt altijd een goedkope spijkerbroek aan. Zo’n flodderding dat na één wasbeurt zelfs voor een dakloze teveel van het slechte is. Erger wordt het als ze een spijkerbroek uit een postorderblad kopen. Dan is de broek niet alleen flodderig maar past ook nooit. Te lang, te kort, broekband voor zover aanwezig te wijd. Terugsturen doen we niet want maar 8 euro!
Dus bij 32 graden gaat de korte broek aan. Dat is één ding. De limit echter is dat ze die broek dan aanhouden ook al is het de volgende dag 15 graden!
Ook al regent het pijpenstelen, de gewoonteman blijft hardnekkig de korte broek aanhouden. Dat proces duurt ongeveer drie weken waarbij de toch al witte benen bijna doorschijnend worden. Uiteindelijk geeft hij het op en trekt de Zeeman spijkerboek weer aan wat nog niet zo makkelijk is omdat de spijkerboek inmiddels gewassen is en bijna uit elkaar valt van ellende.
De volgende dag is het weer 32 graden. Gelukkig voor ons, de beschaafde mens, nog een week wachten dus. Dan mag de korte broek weer aan.


Zie ook: http://www.pacopainter.nl

Schrijver: paco, 8 augustus 2007


Geplaatst in de categorie: algemeen

2.2 met 4 stemmen 742Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)