Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Spaar ze allemaal!

Stop! Gooi de verpakking van de Junior Brokjes in saus met witvis gevogelte alstublieft niet weg! Annie uit Uden wil de streepjescode ruilen tegen een kortingsbon voor het klokkenmuseum in Schoonhoven! En zeg nou zelf, wie wil daar níet heen! (Elke dinsdag en woensdag om 11 uur mét koffie en koek, gevolgd door een rondleiding). En goed nieuws voor alle mensen met een overschot aan Klosjes Gutermann Garen in twaalf verschillende kleuren. Mevrouw De Groot doet er een moord voor en u krijgt er ook nog eens honderdveertien C1000 pannenzegels voor terug! En bezit u per ongeluk de Houtstraat? Ik ken iemand die er naarstig naar op zoek is. Natúúrlijk hoeft u de straat niet zomaar af te staan! U kunt kiezen tussen ‘directprijskaarten’ van Honig Jungle Pasta óf Mora Frikadelbroodjes! Een kóópje voor de Houtstraat.

In tijden dat Bokito te pas en te onpas als metafoor opduikt voor álles wat maar spierballen heeft, zich lomp gedraagt, of ietsje te lang met grote bruine ogen in het niets staart, zijn er gelukkig nog mensen die zich druk maken om de dingen des levens die er wél toe doen; pannenzegels, monopoliespaarstraten, streepjescodes van wiskasmaaltijdzakjes, Spar Spellenzegels, Blokkerbonnen, Super de Boer-bungels of Etos-baby-zegels (zou je dan zelf je baby uit mogen kiezen?); we sparen ze allemaal en zetten onze zegels vervolgens op Marktplaats. Om ze te ruilen. Voor ándere zegels.

Ik doe gezellig mee. Ik knip plaatjes van koeien uit lege yoghurtpakken. Ik besluip folderende kindertjes en beroof hen van al hun Albert Heijn Jokers. Ik lik aan C1000- zegels en plak ze op een papier. Ik scheur Douwe Egbertspunten van de koffieverpakking en stop ze in een potje. Ik eet kilo’s havermout om havermoutspaarpunten in mijn havermoutspaarpuntenpotje te kunnen doen. Ik ben lid van een heuse schoenenwinkelclub, waar ik de duurste schoenen koop om toch mijn stempelkaart vol te krijgen. Een half uurtje op Marktplaats rondneuzen en ik ben vijftien vingerpoppetjes (slechts 100 Douwe Egbertspunten!), vier cappuccino-kortingsbonnen en twee Wiskasstreepjescodes rijker. Mocht je nog niet echt een vastomlijnd doel hebben in je leven, dan is het verzamelen, uitknippen, opplakken van alle mogelijke zegeltjes hét ultieme surrogaatdoel.
Ideaal.

Schrijver: Roelien, 12 okt. 2007


Geplaatst in de categorie: welzijn

3,0 met 3 stemmen 1.177Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)