Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geduld en verdraagzaamheid.

Vandaag werd ik op de proef gesteld. Heel erg. Met een kind met het syndroom van Asperger word je eigenlijk altijd op de proef gesteld, maar vandaag was het wel érg flink aanpoten. Nou sta ik bekend als iemand met veel geduld. Heel veel geduld. Maar vandaag.....!

Ik kijk nu terug op deze dag en kom ineens tot de conclusie dat geduld onlosmakelijk verbonden is met verdraagzaamheid. Wat ik me wel afvraag is: moet je geduld hebben om verdraagzaam te zijn, of moet je verdraagzaam zijn om geduld te hebben? Hier kom ik dus niet uit. Het is zoiets als de kip en het ei.

Een ander iets is me wél duidelijk geworden: als je je grens verlegt wat geduld betreft, dan doe je hetzelfde met verdraagzaamheid. Dit is geen bewuste "handeling", maar het gebeurt vanzelf. Tenminste, dat is mijn persoonlijke ervaring. Ik weet alleen niet of dit omkeerbaar is.

Schrijver: J. Huber, 22 november 2007


Geplaatst in de categorie: emoties

3.4 met 9 stemmen 1.205Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
alida
Datum:
31 december 2007
geduld is een schone zaak,
verdraagzaamheid kan tegen je gebruikt worden
er zijn grenzen anders wordt er een gemeen spelletje gespeeld.
groetjes van een geduldig persoon die het wel belangrijk vindt om te vergeven maar er moeten wel dingen uitgesproken worden, anders kan je wederzijds respect niet toepassen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)